ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτυχής η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Πάφου

Στο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας δύο γυναίκες και ένα παιδί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 22:40 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας - διάσωσης των επιβαινόντων σε αλιευτικό σκάφος που είχε εντοπιστεί νωρίτερα να πλέει ακυβέρνητο 14 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακάμα.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα, μεταξύ τους έξι γυναίκες και τρία παιδιά. Όλοι αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού στην Πάφο και είναι καλά στην υγεία τους.

Όλοι οι επιβαίνοντες εξετάζονται από ιατρική ομάδα που βρίσκεται στο λιμανάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο γυναίκες και ένα παιδί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας.

Για την επιχείρηση είχαν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμη οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Τμήμα Μετανάστευσης, Ιατρικές Υπηρεσίες, Πολιτική Άμυνα) σύμφωνα με το Σχέδιο ‘’ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ’’ που αφορά στη διαχείριση και αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε συναγερμό έχει τεθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για την διάσωση αριθμού προσώπων που επέβαιναν σε μικρό πλεούμενο και που κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόσφυγες από την Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το παράκτιο σύστημα της Λιμενικής Αστυνομίας εντόπισε ψαρόβαρκα 15 μίλια βόρεια του Ακάμα στην οποία επέβαιναν 24 πρόσωπα μεταξύ αυτών έξι γυναίκες και τρία παιδιά.

Αμέσως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ειδοποιήθηκε το ΚΣΕΔ και δυο σκάφη της Λιμενικής προσέγγισαν την περιοχή του συμβάντος όπου και περισυνέλεξαν όσους επέβαιναν στην ψαρόβαρκα. Μετά τη διάσωση τους οι μετανάστες θα τύχουν των πρώτων βοηθειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται στα γραφεία της λιμενικής αστυνομίας. Στη συνέχεια αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο προορισμός τους καθώς και οι διακινητές.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πρόσφυγες από την Συρία οι οποίοι είχαν αναχωρήσει από την νότια Τουρκία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν είχαν ως προορισμό την Κύπρο ή την Ελλάδα, ούτε αν στη βάρκα βρίσκονται και οι διακινητές. 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η ψαρόβαρκα έμεινε από καύσιμα.

Το πλοιάριο αναμένεται να φτάσει στο λιμανάκι στο Λατσί της Πάφου στις 22:30.

 

20:10

Πλοιάριο με μετανάστες εντόπισε η λιμενική Αστυνομία στην Πάφο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν 15 άντρες, 6 γυναίκες και 3 παιδιά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο είναι ακινητοποιημένο στη θάλασσα.

Η Λιμενική Αστυνομία αναμένεται να προσεγγίσει το πλοιάριο και να το ρυμουλκήσει στις ακτές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση