ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρούν σε διαβουλεύσεις Κυβέρνηση και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Αποφασίστηκε όπως εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα για διαβουλεύσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συνεδρία που είχαν τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., αποφασίστηκε όπως εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα για διαβουλεύσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ωστόσο, αν δεν προκύψει μέχρι τότε ικανοποιητική εξέλιξη, θα επανέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι νοσηλευτές στην χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε άρση απεργιακών μέτρων και να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών αναμένεται άμεσα ο διάλογος κυβέρνησης και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη θα συζητηθούν θέματα για το πλαίσιο της αυτονόμησης όπως και για όλα τα εργασιακά θέματα των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εάν δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς ο διάλογος για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, θα συνεχίσουν τους διάλογους για την αναπροσαρμογή των δομών των δημόσιων νοσηλευτηρίων συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών δομών προσωπικού εντός της Δημόσιας Υπηρεσίας

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι κανένας μόνιμος ή έκτακτος νοσηλευτής δεν θα απολυθεί όταν ολοκληρωθεί η αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Η απάντηση προς την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ από τον Κωνσταντίνο Πετρίδη είναι θετική και σκοπό έχει την ομαλή μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας.

"Αναμφίβολα δεν μπορεί να επιτεθεί εάν δεν αναδιοργανωθούν οι δομές των δημοσίων νοσηλευτηρίων εάν δεν ρυθμιστούν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών. Τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να απαλλαγούν από χρονίζουσες παθογένειες, στρεβλώσεις, απηρχαιωμένες δομές, μορφές διοίκησης αλλά και αναχρονιστικών συστημάτων διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού", είπε ο κ. Πετρίδης.

"Η απόλυση εκτάκτων ουδέποτε ήταν στις προθέσεις της Κυβέρνησης και είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο που παρουσιάστηκε από την Προεδρία ξεχωριστό νομοσχέδιο που διασφαλίζει για πρώτη φορά την εργασιακή ασφάλεια και μονιμότητα των εκτάκτων θωρακίζοντας τους, πριν συζητηθεί το θέμα της αυτονόμησης των νοσοκομείων"προσθέσε

Την ικανοποιήση του εξέφρασε και ο Υπουργός Υγείας μεσω Twitter

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X