ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Περδίκης: Φυλακή και να πληρώσουν εμπλεκόμενοι σε οικονομικά σκάνδαλα

Απαίτηση όλων είναι όχι μόνο να πάνε φυλακή όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα

ΚΥΠΕ

Απαίτηση όλων είναι όχι μόνο να πάνε φυλακή όσοι εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα, αλλά να πληρώσουν για όλα τα κλεμμένα, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα με τους ακατάλληλους πασσάλους της ΑΗΚ, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Περδίκης είπε ότι "ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, είμαστε ταγμένοι στην πλήρη διερεύνηση όλων των οικονομικών σκανδάλων" και πως "έχουμε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υπόθεση με τους σάπιους πασσάλους της ΑΗΚ που στοίχισαν στο δημόσιο περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ και είναι εντελώς άχρηστοι".

Πρόσθεσε ότι κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, την ερχόμενη Τρίτη, θα ζητήσει όπως συζητηθεί ξανά το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως "πρέπει να πάνε οι ένοχοι στο δικαστήριο, να τιμωρηθούν αλλά και να πληρώσουν".

Διαμήνυσε παράλληλα ότι "λέγοντας να πληρώσουν εμείς δεν εννοούμε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τον κ. Βέργα, ο οποίος ενώ έχει παραδεχθεί ενοχή για διαπλοκή και διαφθορά, να μην βρίσκεται μέσα στις Κεντρικές Φυλακές".

Η υπομονή της κοινής γνώμης έχει εξαντληθεί, είπε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών, και υπογράμμισε πως "δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε την οποιαδήποτε δικαιολογία, γιατί ένας κατάδικος, επειδή είναι επώνυμος, να μην έχει ακολουθήσει τη μοίρα όλων των καταδίκων, δηλαδή να κλειστεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής".

Επιπρόσθετα, ΕΊΠΕ, πέραν της φυλάκισης των ενόχων για εγκλήματα διαφθοράς θα πρέπει να γίνεται δήμευση της περιουσίας τους και δήμευση των καταθέσεων τους σε Κύπρο και εξωτερικό.

"Αυτή είναι η απαίτηση μας, αυτό θα πρέπει να γίνει και στην υπόθεση των πασσάλων της ΑΗΚ και στην υπόθεση του ΣΑΛΑ (Λάρνακας) και στην υπόθεση του ΣΑΠΑ και στην υπόθεση των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, να λάμψει πλέον η αλήθεια και όλα τα λαμόγια να πληρώσουν", ανέφερε ο Γιώργος Περδίκης.

"Το τέρας δεν θα γίνει πιο ευγενικό αν προσπαθούμε να το εξευμενίσουμε"

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, "τώρα που μπορούμε να πετύχουμε καλές συμφωνίες" και πως δεν να επηρεαστεί η εξέλιξη των γεωτρήσεων με πρόφαση το Κυπριακό.

Ο κ. Περδίκης διαμήνυσε ότι οι οποιεσδήποτε απειλές της Τουρκίας πρέπει να τεθούν στο περιθώριο και οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς της, όπως αυτή για πανηγυρικές πτήσεις, όπως είπε, από τις κουρδικές περιοχές στο Ντιγιαρμπακίρ στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το παράνομο καθεστώς και να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

"Συστήνουμε σθεναρή και αποφασιστική στάση, γιατί μόνο έτσι καταλαβαίνει ο απαράδεκτος αυτός προκλητικός τρόπος διαχείρισης των θεμάτων από την Τουρκία.", είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι, ακόμη και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κατανοήσει πως "ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η Τουρκία πλέον συμπεριφέρεται με έναν τρόπο νεοοθωμανικό, σαν να αναβιώνει η Οθωμανική Αυτοκρατορία".

Δεν πρέπει να ζούμε στην πλάνη, κατά την έκφραση του, "ότι με το να προσπαθούμε να εξευμενίσουμε το τέρας, αυτό θα γίνει πιο ευγενικό. Εμείς θα υποστούμε τις ζημιές από μια πολιτική εξευμενισμού του τέρατος που λέγεται Τουρκία".

Σε σχετική ερώτηση, ο Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι το αίτημα του για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με αφορμή της τουρκικές προκλήσεις, "έπεσε στο κενό" και πως "φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περί άλλων τυρβάζει".

Εμείς, είπε, θεωρούμε ότι η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις πρέπει να είναι σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου μέσα σε ένα πνεύμα ενότητας και στήριξης των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις.

Εξέφρασε παράλληλα την άποψη πως "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χάνει μια μοναδική ευκαιρία να στείλει μηνύματα ενότητας σε μια εποχή εκλογών, για να αποδείξει κιόλας στην Τουρκία ότι οι εκλογές δεν παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων".

"Άρα εμείς επιμένουμε σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και χάραξη κοινής πολιτικής όλων των πολιτικών κομμάτων, στήριξη των θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας στην κυπριακή ΑΟΖ", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Περδίκης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση