ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έναρξη τριμερούς συνεργασίας Κύπρου–Ελλάδας–Ιορδανίας

Προετοιμασίες για την συνάντηση των χωρών σε πολιτικό επίπεδο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρώτη τους τριμερή συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, στη Λευκωσία, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Ιορδανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση θα προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας σε πολιτικό επίπεδο.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πριν την έναρξη της συνάντησης, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των τριών Γενικών Γραμματέων με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη. Με το πέρας της τριμερούς συνάντησης θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης.

Προστίθεται ότι στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο ΓΔ του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Αλέξανδρος Ν. Ζήνων, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, Πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Πρέσβυς Mohammad Tayseer Bani Yasin

Αναφέρεται, τέλος, ότι η συνάντηση αυτή είναι απόρροια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση