ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώθηκε η «Κυβέρνηση» Οζγκιουργκιουν

Κοινή γραμμή στο Κυπριακό ζητά ο Ακιντζί

Ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη του ηγέτης της τ/κ κοινότητας με τον νέο «Πρωθυπουργό», η οποία διήρκησε πάνω από μια ώρα, ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας «συγκυβέρνησης» Κόμματος Εθνικής Ενότητας-Δημοκρατικού Κόμματος Εθνικών Δυνάμεων-Ανεξαρτήτων «Βουλευτών».

Με μια πρώτη ματιά, στην νέα «κυβέρνηση» ξεχωρίζουν τα εξής ονόματα:

«Πρωθυπουργός»: Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν

Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός» Οικονομικών: ΣερντάρΝτενκτάς

«Υπουργός» Εξωτερικών: Ταχσίν Ερτουγρούλογλου

«Υπουργός» Οικονομίας και Ενέργειας: Σουνάτ Ατούν

«Υπουργός» Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού: Οζντεμίρ Μπέροβα

«Υπουργός» Αγροτικής Ανάπτυξης: ΝαζίμΤσαβούσογλου

Στην νέα «κυβέρνηση» λαμβάνουν μέρος  στελέχη της τ/κ Δεξιάς, του ΚΕΕ και του Δημοκρατικού Κόμματος. Την τελευταία στιγμή, ο κ. Ντενκτάς απορρίπτει το σενάριο της «κυβέρνησης» των τεχνοκρατών και εισέρχεται στην νέα «κυβέρνηση» αυτοπροσώπως και πλαισιωμένος από κορυφαία στελέχη του κινήματος του.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας «κυβέρνησης», ο Μουσταφά Ακιντζί αναφέρθηκε στην σημασία της κοινής γραμμής στο Κυπριακό. Ο ίδιος τόνισε ότι η νέα «κυβέρνηση» δημιουργήθηκε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Στο Κυπριακό και στο εσωτερικό μέτωπο υπάρχουν πολύ σημαντικές εξελίξεις. Αριθμητικά η νέα «κυβέρνηση» δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος. Παρόλα αυτά σημασία φέρει η ποιότητα των εργασιών και του έργου της. Αυτά τονίζει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος αναφέρεται στο 2016 ως «έτος της λύσης».

Από την πλευρά του, ο κ. Όζγκιουργκιουν διαβεβαιώνει τον κ. Ακιντζί ότι στο Κυπριακό οι δυο πλευρές θα εργαστούν σε κλίμα αρμονίας και συνεννόησης.

Το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» θα κατατεθεί την Παρασκευή στην «βουλή». Η νέα «κυβέρνηση» αναμένεται να λάβει εμπιστοσύνη ψήφους το αργότερο μέχρι τα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

            

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X