ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χαιρετίζουν την απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου οι κοινότητες στον Ακάμα

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφεραν οτι δικαιώνει τους αγώνες τους

ΚΥΠΕ

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ανέφεραν οτι δικαιώνει τους αγώνες τους, αφού όλες οι περιουσίες που έχουν ενταχθεί στις ζώνες Νατούρα για τη Χερσόνησο του Ακάμα θεωρούνται πλέον εκτός Νατούρα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ίνειας Γιάγκος Τσίβικος ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες γης του Ακάμα μετά την απόφαση του Ανωτάτου, την οποία ανέμεναν εδώ και 7 χρόνια, είναι πλήρως ικανοποιημένοι.

Εμείς, συνέχισε, “ως ιδιοκτήτες γης αλλά και οι κοινότητες του Ακάμα που επηρεάζονται από το διαχειριστικό σχέδιο του Νατούρα επιτέλους δικαιωθήκαμε.”

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενήργησε πολύ σωστά με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το Γενάρη του 2016 και ενέταξε εντός του εθνικού πάρκου την κρατική γη δάσους και τη χαλίτικη γη.

Ο κ. Χριστοδούλου ξεκαθάρισε πως οι ιδιοκτήτες γης δεν ζητούν αναπτύξεις τύπου πολυκατοικιών και ξενοδοχείων αλλά μια ήπια και αειφόρο ανάπτυξη στην περιοχή για να μπορέσει ο κόσμος να παραμείνει στα χωριά.

“Δεν ζητούμε την άναρχη ανάπτυξη και τσιμεντοποίηση της Χερσονήσου. Αντίθετα, από χρόνια ζητούμε τη δημιουργία ενός Στρατηγικού Σχεδίου Αειφόρου Οικολογικής Ανάπτυξης στις περιουσίες μας και το εθνικό πάρκο να γίνει στην κρατική γη”, είπε.

Εξάλλου, ο Σάββας Θεοδώρου, που διετέλεσε κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου για τρεις θητείες, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είναι εξ αυτών που έχει πολεμήσει για τον Ακάμα και τη ζώνη προστασίας. Εμείς, είπε, “έχουμε προστατέψει το δάσος και για χρόνια ολόκληρα οι παππούδες μας και εμείς οι ίδιοι τρέχαμε να σβήσουμε πυρκαγιές και όχι οι περιβαλλοντιστές”.

O κ. Θεοδώρου είπε πως περιβάλλον είναι ο άνθρωπος και δεν μπορεί να αφεθεί να γίνει ζούγκλα, προσθέτοντας ότι σε καμία περιοχή της Κύπρου δεν έχει δεσμευτεί η περιουσία των ιδιοκτητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση