ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο Σχέδιο Υποτροφιών για τους εθνοφρουρούς ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ

Ευκαιρίες εκπαίδευσης σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα

ΚΥΠΕ

Την καθιέρωση ενός νέου Σχεδίου Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πολιτικής Θετικών Κινήτρων του Υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός `Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του Σχεδίου Υποτροφιών, όπως ανέφερε ο κ. Φωκαϊδης, είναι να δοθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης στους εθνοφρουρούς, και ειδικότερα σε όσους ανήκουν στα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

Οι υποτροφίες θα ανακοινώνονται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ώστε οι επιλεγέντες να μπορούν να ξεκινήσουν τη φοίτηση τους από το Φθινόπωρο. Για φέτος οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν στους εθνοφρουρούς της 2014Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι πρόκειται να απολυθούν τον ερχόμενο Ιούλιο. Δύο από τις υποτροφίες θα παραχωρηθούν σε στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε το Σχέδιο Υποτροφιών κατά τη διάρκεια επισκέψεων του σε στρατόπεδα και φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη.

Στη παρούσα φάση, οι ακόλουθες υποτροφίες έχουν παραχωρηθεί στο Υπουργείο Άμυνας, μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με ακαδημαϊκά ιδρύματα:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι εθνοφρουροί πρόκειται να απολυθούν τον ερχόμενο Ιούλιο, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί, στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα με ακαδημαϊκά κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος στις μονάδες τους μέχρι 20 Μαΐου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση