ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα μηνύματα για την Ανάσταση του Κυρίου

Του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πατριάρχη και των κομματικών αρχηγών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Χιλιάδες πιστών κατέκλυσαν τα μεσάνυκτα τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου και με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη παρακολούθησαν την Ακολουθία του Ορθρου της Ανάστασης. Μετά το "Δεύτε Λάβετε Φως"στον περίβολο των εκκλησιών διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Ανάστασης και εψάλη το "Χριστός Ανέστη".Ωστόσο, βουβές παρέμειναν και φέτος οι εκκλησίες στα κατεχόμενα.Ευχή όλων το επόμενο Πάσχα να το γιορτάσουμε σε μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο.Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Ορθρου της Ανάστασης στο Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.

Το μήνυμα Αναστασιάδη

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ανασυγκρότηση της χώρας και επίλυση του Κυπριακού έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον κυπριακό λαό, με το πασχαλινό μήνυμά του.

Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, τόνισε, μπορούμε με σιγουριά να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς τα δεκανίκια της Τρόικας και το μνημόνιο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν, καθώς οι συνέπειες της κρίσης είναι υπαρκτές στις ευάλωτες ομάδες.Αναφερόμενος στο κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το μήνυμα της Ανάστασης, γεμίζει όλους με αισθήματα προσδοκίας και ενισχύει την επιμονή στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο χρόνο για επίλυση του.Με τη συνεργασία όλων, κατέληξε, μπορούν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, ώστε το 2016 να είναι ο τελευταίος χρόνος ενός Γολγοθά που διαρκεί για 42 χρόνια.

Τα μηνύματα των κομμάτων

Την ευχή η Ανάσταση του Χριστού να φέρει ελπίδες και για την απελευθέρωση της Κύπρου εκφράζουν σε πασχαλινά μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, κόμματα και οργανώσεις.Σχεδόν 42 χρόνια, επισημαίνουν, ο κυπριακός ελληνισμός βιώνει τα πάθη και τα μαρτύρια της τουρκικής κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιώματων.Προσθέτουν παράλληλα ότι τα τελευταία χρόνια η Κύπρος δοκιμάζεται από την οικονομική και θεσμική κρίση και εύχονται σύντομα τα όποια προβλήματα έχουν επιφέρει, να εξαλειφθούν.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Το Πάσχα δεν είναι δια τους Ορθοδόξους πιστούς μία στιγμιαία απόδρασις από την στυγνήν πραγματικότητα του κακού εν τω κόσμω, είναι η ακλόνητος βεβαιότης ότι ο θανάτω θάνατον πατήσας και αναστάς εκ νεκρών Χριστός είναι μεθ ημών «πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος».

Αυτό επεσήμανε στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίους προσθέτοντας ότι ατυχώς, σήμερον η τρομοκρατία, οι πόλεμοι και γενικώτερον η αφαίρεσις της ζωής ανθρώπων συνεχίζονται.

Το εφετινό μήνυμα προς όλους τους συνανθρώπους μας, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, είναι πως με την ανάσταση του Χριστού κατηργήται το κράτος του θανάτου και της εξουσίας του ισχυρού επί του αδυνάτου.

Εν μέσω του σημερινού «κόσμου του παραλόγου», κατέληξε, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί καλούμεθα να δώσωμεν την καλήν μαρτυρίαν της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπον.

Το μήνυμα Ομπάμα για το Πάσχα

Πασχαλινό μήνυμα προς όλους τους ορθόδοξους Χριστιανούς έστειλε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο μήνυμα αναφέρει ότι στρέφει τη μνήμη σε όσους αναγκάστηκαν να προσφυγοποιηθούν και είδαν τους ναούς τους να βεβηλώνονται και να καταστρέφονται.

Προσευχόμαστε για τα μέλη της ορθόδοξης κοινότητας, σημειώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, τα οποία έχουν εκδιωχθεί για την πίστη τους και έχουν υποστεί ανείπωτες πράξεις βίας.

Εσπερινός αγάπης

Τελέστηκε στις δέκα το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία ο Εσπερινός της Αγάπης.

Στη διάρκεια του Εσπερινού αναγνώστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση