ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ Θανάσης Οικονόμου

Στο Προεδρικό Μέγαρο για την Παγκόσμια μέρα Αστρονομίας

Στην Κύπρο θα βρίσκεται το τριήμερο 17-19 Μαϊου ο πυρηνικός αστροφυσικός της NASA Ελληνοαμερικάνος Θανάσης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου, με έδρα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, είναι προσκεκλημένος στην Κύπρο από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και θα παρευρεθεί στην Παγκόσμια Μέρα Αστρονομίας που για πρώτη φορά πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Μαϊου στις 19:30 μ.μ. στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει η Κύπρος από τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού λαϊκού αστεροσκοπείου στο Τρόοδος, λέγοντας ότι το αστεροσκοπείο θα μπορεί να είναι και η βάση για να καλυφθούν αργότερα και οι ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα του Διαστήματος που σίγουρα, γρήγορα ή αργά, η Κύπρος θα χρειασθεί.

Σημειώνεται ότι η NASA για να τιμήσει τον Έλληνα επιστήμονα του επιτρέπει στη χαρτογράφηση που κάνει στον πλανήτη Άρη να δίνει ελληνικά ονόματα στις περιοχές. Ο κ. Οικονόμου έχει εξοπλίσει με διαστημικά όργανα αμέτρητες διαστημικές αποστολές, από τον Ιχνηλάτη που στάλθηκε στον Άρη το 1997, μέχρι την πρόσφατη αποστολή της συσκευής Phillae.

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση