ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δραματική επιστολή μαθητή- θύματος bullying προς τον Υπουργό Παιδείας

«Θα χειριστώ προσωπικά την υπόθεση», δηλώνει ο Υπουργός

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μια επιστολή μαθητή γυμνασίου από τη Λεμεσό, προς τον Υπουργό Παιδείας επαναφέρει το πρόβλημα του bullying στην επιφάνεια, καλώντας επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση.

Ο Κωνσταντίνος, βρίσκεται στο νοσοκομείο από την Τετάρτη όπως περιγράφει στην επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, μετά από ξυλοδαρμό που δέχθηκε από συμμαθητή του στο μάθημα της γυμναστικής.

Στην επιστολή του εκφράζει τον φόβο του να επιστρέψει στο σχολείο του τη Δευτέρα και ζητά δημόσια από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή να τον συνοδεύσει.

Ο μαθητής ανάρτησε την επιστολή στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

«Θα χειριστώ προσωπικά την υπόθεση», διαμηνύει ο Υπουργός Παιδείας

Μιλώντας στην «Κ» ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, διαμήνυσε ότι θα ληφθούν όλες οι δέουσες ενέργειες, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα χειριστεί ο ίδιος προσωπικά την υπόθεση.

«Το Υπουργείο Παιδείας κάνει πόλεμο ενάντια στο μπούλινγκ, και όταν τέτοια περιστατικά έρχονται στην επιφάνεια δεν μπορούμε να μην ενεργήσουμε», δήλωσε ο Υπουργός.

Υπογράμμισε δε ότι το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται ο ίδιος σε επικοινωνία με το γυμνάσιο στο οποίο φοιτά ο μαθητής, αλλά και με το ίδιο το παιδί, προκειμένου να επιστρέψει με ασφάλεια στο σχολείο του.

Παράλληλα το Υπουργείο θα εξετάσει και την περίπτωση του μαθητή «θύτη» τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο στήριξης του, ανέφερε ο Υπουργός, ούτως ώστε να αποβάλει συμπεριφορές βίας τις οποίες έχει εκδηλώσει.

Η ασφάλεια του μαθητή είναι διασφαλισμένη διαμηνύει το Υπουργείο Παιδείας

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης  διαβεβαίωσε ότι το περιστατικό τυγχάνει διερεύνησης από τη σχολική μονάδα, ενώ εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το μαθητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου νοσηλεύεται από την Τετάρτη.

Ο κ. Λούης υπογράμμισε ότι η ασφαλής επιστροφή του μαθητή στο σχολείο θα διασφαλιστεί μέσω της ομάδας άμεσης παρέμβασης. «Υπάρχει ρητή διαβεβαίωση εκ μέρους μου προς τη μητέρα του παιδιού. Εμείς θα διαφυλάξουμε την ασφάλεια και την υγεία του μαθητή».

Υπέδειξε δε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό καθώς τα σχολεία εφαρμόζουν συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη ανάλογων περιστατικών.

Λήδα Κουρσουμπά: Η πρόληψη, το σημαντικότερο

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η Επίτροπος για την προστασία των δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά επανέλαβε ότι τα σχολεία πρέπει να έχουν συγκεκριμένη πολιτική απέναντι στη βία, και να θέσουν σε εφαρμογή σχετικά προγράμματα. Ήδη έχει γίνει αρκετή δουλειά, επισήμανε, ωστόσο το σημαντικότερο είναι η πρόληψη.

Σε δηλώσεις της στην «Κ» επισήμανε ότι το συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο φοιτά ο μαθητής, πρέπει να λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ούτως ώστε το παιδί να αισθάνεται ασφαλής να επιστρέψει στο σχολείο του.

Αυτούσια η επιστολή του μαθητή

Με λένε Κωνσταντίνο, μα θα μπορούσε να με λένε και Βαγγέλη. Βαγγέλη Γιακουμάκη…
Βρίσκομαι στο νοσοκομείο από την Τετάρτη 18 Μαΐου μετά από ξυλοδαρμό από τον νταή του σχολείου, επειδή «τόλμησα» και δεν του έκανα πάσα την μπάλα στο παιχνίδι την ώρα της γυμναστικής…
…Στην μέση της χρονιάς αποφάσισα μόνος μου μετά από πολύ σκέψη να φύγω από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα και ζήτησα να μετεγγραφώ στο δημόσιο σχολείο της γειτονιάς μου, επειδή μου ασκούσαν bullying , φαίνεται όμως ότι οι νταήδες είναι παντού και είναι πολλοί!

Σήμερα 21 Μαΐου 2016 περιμένω να πάρω εξιτήριο από το νοσοκομείο, και αν μου το επιτρέψουν οι γιατροί την Δευτέρα θα πάω στο σχολείο.
Φοβάμαι όμως να πάω. Όχι γιατί θα με ξανακτυπήσει ο νταής όπως μου υποσχέθηκε την ώρα που έμπαινα στο ασθενοφόρο, αλλά γιατί πιστεύω πως δεν θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει!
Έχω ζητήσει οικειοθελώς μια φορά να φύγω από σχολείο για να γλιτώσω. Δεν θα το ξανακάνω! Ας διώξουν και μια φορά τον νταή.

Την Δευτέρα αν όλα πάνε καλά, θα είμαι στο σχολείο και ζητώ δημόσια να με συνοδεύσει στο σχολείο ο Υπουργός Παιδείας αντί οι γονείς μου και να ζητήσει για μένα ότι θα ζητούσε και για το δικό του παιδί. Άλλωστε παιδί του είμαι και εγώ. «Τα παιδιά μας» λένε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης….

Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο, αν ένιωσες πολλές φορές να σε ταπεινώνουν, να σε χτυπάνε, να σε κοροϊδεύουν και σιωπούσες μέχρι τώρα, παρακαλώντας την μοίρα σου να μην ξανασυμβεί, όρθωσε το ανάστημα σου. Κατάγγειλε το!
Κατάγγειλε το δημόσια!
Ο νταής δεν φοβάται μην τυχόν το δείρεις, ο μεγαλύτερος φόβος του είναι να μην τον φοβάσαι.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση