ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η γνωστή συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου βρέθηκε νεκρή

Εντοπίστηκε αναίσθητη στις 7:20 π.μ. στην περιοχή Μακένζι στη Λάρνακα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχής Μακένζι είναι η γνωστή συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06:30 σήμερα το πρωί η γυναίκα μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει απέναντι από το ξενοδοχείο «Flamingo». Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, γύρω στις 07:20 η γυναίκα έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του Δήμου Λάρνακας να επιπλέει αναίσθητη στη θάλασσα στο ύψος των σημαδούρων. Αμέσως ανασύρθηκε από λουόμενους, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με περιπολικό, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διεπίστωσαν τον θάνατό της. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της Ειρένας Αδαμίδου θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορού της αργότερα.


Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου

Η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες στη Λοζάννη και στη Βιέννη. Εξέδωσε 26 βιβλία και έχει γράψει 62 θεατρικά έργα, από τα οποία 50 έχουν δραματοποιηθεί σε θέατρο, τηλεόραση και ραδιόφωνο, 6 αυτοτελείς τηλεταινίες και 7 τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού, κι έχει μεταφράσει 116 θεατρικά έργα.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία και έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Από τα σημαντικότερα είναι τα δύο Πανελλήνια Βραβεία Πεζογραφίας (3ο το 1985 και 1ο το 1992), το 1ο και μοναδικό Βραβείο του 7ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1994) και το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Οι κουλτούρες της Μεσογείου» (Γένοβα 2005). Το 2004 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας μέσω της λογοτεχνικής μετάφρασης.

Έργα της είναι τα «Μονομαχία με τον άνεμο», «Το αηδόνι της Σμύρνης», «Δρόμοι της Ανατολής», «Βαλς της Ζωής», «Με το Άρωμα του Νείλου» και «Υφαίνοντας όνειρα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X