ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μεσολάβηση Υπ. Εργασίας για τις διαφορές των εργαζομένων αεροδρομίων

Οι συντεχνίες απέρριψαν αίτημα της εργοδοτικής πλευράς να μειωθεί ο τιμάριθμος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ξεκίνησε από το πρωί η μεσολαβητική προσπάθεια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων μεταξύ των εταιρειών Swissport Cyprus Ltd και LGS Handling Ltd και τις συντεχνίες των εργαζομένων. 

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών και συντεχνίες των εργαζομένων, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που απέστειλε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για συζήτηση του θέματος, μετά που οι συντεχνίες απέρριψαν αίτημα της εργοδοτικής πλευράς να μειωθεί ο τιμάριθμος, ο οποίος από το 2012 που παγοποιήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, ακολούθησε πτωτική πορεία.

Σε δηλώσεις του, ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος ανέφερε αρχικά ότι οι εταιρείες ζητούσαν αρχικά παραχωρήσεις πέραν αυτών που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις, τα οποία θα μειώνουν το εργατικό κόστος, όπως είναι οι αργίες και άλλα.

Προσθέτοντας ότι οι συντεχνίες αντιπαραβάλλουν το γεγονός πως ενόψει του ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά με ρεκόρ τουριστών, δηλώνει ότι "δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η απαίτηση των εταιρειών και να συνεχίσουμε να παραχωρούμε και ζητήσαμε να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση με όλα της τα άρθρα, τα οποία προνοούν συγκεκριμένες αποζημιώσεις".

Ανέφερε ότι οι εταιρείες δέχθηκαν να εφαρμόσουν τη συλλογική σύμβαση, αλλά ζήτησαν να μειωθεί ο Τιμάριθμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια (από το 2012 και μετά) είχε πτωτική τάση, ενώ υπάρχει συμφωνία για παγοποίηση του τιμάριθμου.

Πρόσθεσε ότι ο τιμάριθμος παγοποιήθηκε σε όλο το φάσμα της οικονομίας και έμεινε ανοικτό το θέμα να συζητηθεί μεταξύ των εταίρων.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X