ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεδαφίζονται τμήματα υποστατικών στο Μακένζυ

Όλες οι παρανομίες που έγιναν σε χώρους πρασίνου θα κατεδαφιστούν

ΚΥΠΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας στην αποψινή του συνεδρία αναμένεται να αποφασίσει την άμεση κατεδάφιση όλων των παρανομιών που έχουν γίνει από ιδιοκτήτες υποστατικών στη περιοχή Μακένζη.

Η απόφαση του Δήμου θα ληφθεί ύστερα και από την επιστολή που έλαβε την Παρασκευή ο Δημαρχεύων και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, από το Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία καλούνται στη βάση των υποχρεώσεων τους, που απορρέουν από τη Σύμβαση που αφορά θέματα νομιμότητας χρήσης και διαχείρισης των υποστατικών στην παραλία Μακένζυ, καθώς και των αρμοδιοτήτων τους, ως Δημοτική, Πολεοδομική και Οικοδομική Αρχή να διαβιβάσουν μέσα σε 30 μέρες λεπτομερή έκθεση για κάθε ένα από τα ακίνητα, δηλαδή υποστατικά, οικόπεδα και δημόσιους / κρατικούς χώρους.

Στην επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, υποδεικνύεται στο Δημαρχεύοντα και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας όπως στην έκθεση τους καταγράψουν αναλυτικά όλες τις μη νόμιμες πράξεις που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα ακίνητα και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δημαρχεύων Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου «κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέσω πρόταση για άμεση κατεδάφιση των παρανομιών επί του πρασίνου, που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών στη περιοχή Μακένζυ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε πως «η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα εξετάσει ένα προς ένα τα υποστατικά που βρίσκονται επί της παραλίας Μακένζυ για να δούμε τις υποχρεώσεις που είχαν οι ιδιοκτήτες τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών προτού ο Δήμος Λάρνακας, αναλάβει την διαχείριση της περιοχής».

Πρόσθεσε πως «θα εξεταστεί επίσης ποιοι από τους ιδιοκτήτες των υποστατικών δεν υπογράφουν συμβόλαια με το Δήμο Λάρνακας και ποιοι έχουν διαπράξει παρανομίες επί του χώρου πρασίνου, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πολεοδομικές υποχρεώσεις τους είναι εντάξει».

Κατά τη σημερινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, συνέχισε, «θα επιβεβαιώσουμε την απόφαση που λάβαμε τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την οποία όσοι ιδιοκτήτες υποστατικών στη περιοχή Μακένζυ δεν υπογράφουν συμβόλαια με το Δήμο Λάρνακας, θα τερματίσουν την επιχείρηση τους».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου απάντησε πως «σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε παρανομίες από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη υποστατικού, τότε άμεσα θα γίνει κατεδάφιση τους. Αύριο θα κοινοποιηθεί προς όλους τους ενδιαφερόμενους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα δοθεί διορία μιας εβδομάδας ώστε μόνοι τους οι ιδιοκτήτες να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των παρανομιών στα υποστατικά τους».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν στην άμεση κατεδάφιση των παρανομιών τους, τότε ο Δήμος Λάρνακας θα αναλάβει ο ίδιος το έργο. Εφτασε πλέον ο καιρός να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να κατεδαφιστούν οι οποιεσδήποτε παράνομες κατασκευές στο χώρο πρασίνου στη περιοχή Μακένζυ» κατέληξε ο Δημαρχεύων Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση