ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προσπάθειες για γεφύρωση των διαφορών στα αεροδρόμια

Νέα συνάντηση μεταξύ συνδικαλιστών και εργοδοτικής πλευράς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Οι προσπάθειες για τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της εργοδοτικής πλευράς που αφορούν στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην εταιρεία LGS Handling Ltd, που παρέχει υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, συνεχίζονται με νέα συνάντηση με τη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας σήμερα.

Ο γ.γ. της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος ανέφερε ότι αργά χθες το βράδυ η διευθύντρια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων συγκάλεσε συνάντηση στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Τούλουπος προειδοποίησε ότι αν αποκοπεί σήμερα ο τιμάριθμος από τους μισθούς που θα καταθέσει η εταιρεία LGS, «το σίγουρο είναι ότι θα υλοποιήσουμε την ειλημμένη μας απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε τι είδους μέτρα θα πάρουμε».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «είναι τρομερά δύσκολο μετά από αυτό το αποτέλεσμα να μπορούν να υπάρξουν εύκολες λύσεις. Οι εταιρείες πρέπει να εγκαταλείψουν την απαίτησή τους για μειώσεις» είπε, σημειώνοντας ότι «η τουριστική χρονιά είναι άριστη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι εργαζόμενοι στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου απέρριψαν την εισήγηση της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, για επίλυση της διαφοράς που αφορά στην ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην εταιρεία LGS Handling Ltd και προειδοποίησαν παράλληλα με άμεση αντίδραση σε περίπτωση που η εταιρεία προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση