ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Κακές οι σχέσεις Γενικού και πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα

Δεν δέχτηκε όρους από τον Γενικό Εισαγγελέα τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στις σχέσεις του Κ. Κληρίδη με τον Ρ. Ερωτοκρίτου για το τι προηγήθηκε του διορισμού Γενικού Εισαγγελέα, τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των δύο αξιωματούχων, επικεντρώθηκε η εξέταση και η αντεξέταση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους Χρίστο Πουργουρίδη δικηγόρο υπεράσπισης του κ. Ερωτοκρίτου και Ηλία Στέφανου της κατηγορούσας αρχής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς ανέφερε ότι πριν τον διορισμό του κ. Κληρίδη είχε δύο συναντήσεις με τον υπό διορισμό Γενικό Εισαγγελέα και τον τότε Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Οι δύο συναντήσεις έγιναν όπως είπε με πρωτοβουλία του ιδίου, προκειμένου να υπάρχει αρμονική συνεργασία στη Νομική Υπηρεσία. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 και ήταν συνάντηση γνωριμίας. Η δεύτερη συνάντηση έγινε δύο μέρες πριν από την τελετή διαβεβαίωσης του Κ. Κληρίδη. Ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε ότι στη συνάντηση αυτή ο κ. Κληρίδης έθεσε όρους προς τον ίδιο. «Δεν είναι του χαρακτήρα μου να δέχομαι όρους» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

«Στις συναντήσεις που προηγήθηκαν, εγώ πρότεινα» όπως είπε ο ΠτΔ, «ο κ. Ερωτόκριτου να έχει εμπλοκή στις ποινικές υποθέσεις λόγω της εμπειρίας του και ο Γενικός Εισαγγελέας να έχει τον τελευταίο λόγο. Δεν ήταν απαίτηση του κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. «Επίσης είχα προτείνει να γίνονται πρωινές συναντήσεις για καλύτερο συντονισμό και ότι οι σχέσεις του Γενικού και του Βοηθού δεν ήταν καλές».

Ο ΠτΔ συμπλήρωσε πως «Οι πρωινές δεν γινόντουσαν, κάτι που ενοχλούσε τον κ. Ερωτοκρίτου, ο δε κ. Κληρίδης παραπονιόταν για διαρροές στον Τύπο τις οποίες απέδιδε στον κ. Ερωτοκρίτου». Ο ΠτΔ ερωτηθείς σχετικά από τον δικηγόρο της κατηγορούσας αρχής είπε ότι ο κ. Ερωτοκρίτου του είχε εκφράσει το ενδιαφέρον για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, εκφράζοντας παράπονο όταν διορίσθηκε ο κ. Κληρίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση