ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Θα επιδιώξω συνεργασία με όλες τις δυνάμεις στο Κοινοβούλιο

ΠτΔ είπε ότι από την Δευτέρα ξεκινάει μια νέα περίοδος συνεργασίας

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν εκείνοι που θα προτιμούνται και εκείνοι που θα παραμερίζονται στο Κοινοβούλιο, θα επιδιώξω συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ανεξάρτητα του πόσο διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα της αυστηρότητας ή μη, της κριτικής, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, ο ΠτΔ είπε ότι από την Δευτέρα ξεκινάει μια νέα περίοδος συνεργασίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν νομοθετήματα που θα συζητηθούν με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής και που θα πρέπει να προταχθούν. "Κατά αυτό τον τρόπο να δώσουμε έμφαση σε εκείνα τα νομοσχέδια που θα βοηθήσουν το κράτος να γίνει πιο αποτελεσματικό, να προσφέρει τις οφειλόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, επιτέλους, με αποφασιστικότητα, αλλά και κατά κύριο λόγο με αποτελεσματικότητα", δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι παραλάβαμε δυστυχώς ένα κράτος το οποίο βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ασκήσει κριτική για το ποιος φέρει την ευθύνη.

"Μέσα από τις δικές σας θυσίες, τις θυσίες ολόκληρου του λαού, τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, δεν δέχομαι με κανένα τρόπο να υποτιμάται η προσφορά του καθενός. Αλλά με το συγκροτημένο και συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και με την πειθαρχία που επεβλήθη όσον αφορά το δημοσιονομικό έλεγχο, έχουμε κατορθώσει σε τρία χρόνια, παρά τις όποιες αντίθετες προβλέψεις είτε του εξωτερικού είτε και του εσωτερικού, να επιτύχουμε την έξοδο μας (από το μνημόνιο) ενωρίτερα από ό,τι ανέμεναν κάποιοι", ανέφερε.

Ο ΠτΔ ανέφερε πως η έξοδος δεν σημαίνει και επίλυση των προβλημάτων που η κρίση έχει προκαλέσει και ότι χρειάζεται σταθερότητα, αποφασιστικότητα και χρειάζεται να αλλάξουμε κάποιες νοοτροπίες, να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας, να δούμε πως μέσα από τις μεταρρυθμίσεις μπορεί επιτέλους να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος.

Κοντά στους αγρότες

Διαβεβαίωσε πως πάντοτε αμέριστο θα είναι το ενδιαφέρον του για τους αγρότες όπως και για όλες τις υπόλοιπες επαγγελματικές τάξεις."Η πόρτα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι πάντοτε ανοικτή και αν απαιτείται η δική μου παρέμβαση θα υπάρχει. Πάντοτε είμαστε σε άριστη συνεργασία και σε απόλυτη εναρμόνιση και με τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει θέμα φραγμού προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε ή να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη", σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόσφατα συναντήθηκε με το σύνολο των αγροτικών οργανώσεων οι οποίες του επέδωσαν ένα εκτενέστατο υπόμνημα και ότι για το 90-95%  των προβλημάτων έχουν δοθεί άμεσες λύσεις ενώ για τα υπόλοιπα τροχοδρομούνται πολιτικές για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν είτε λόγω της ανομβρίας, ή της χαλαζόπτωσης, γενικά των καιρικών συνθηκών.

"Αυτό που έχουμε πει είναι ότι θα ακολουθήσουμε μια πρακτική άμεσης καταγραφής των ζημιών, αλλά και αμεσότερης κατά το δυνατόν και συντομότερης καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες μας.Την ίδια ώρα πρέπει να πω ότι, ύστερα από συνεννόηση ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών θα πραγματοποιεί τις πληρωμές κάθε Δεκέμβριο, έτσι ώστε να αποφεύγονται πολλά των προβλημάτων που γνωρίζω ότι αντιμετωπίζετε είτε με επιτόκια είτε με άλλα", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος είπε ότι επιτεύχθηκε με στοχευμένες ενέργειες η αξιοποίηση πλήρως των όσων η πατρίδα μας δικαιούταν για το πρόγραμμα 2007-2013, ενώ υλοποιούνται οι προσπάθειες για το πρόγραμμα του 2014-2017 με σωρεία μέτρων ή και επιδοτήσεων που δόθηκαν. Έμφαση, είπε, δίδεται και στους νέους αγρότες στους οποίους θα δοθεί κάθε δυνατή ενίσχυση, διότι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας ήταν πάντα ο αγροτικός κόσμος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση