ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο ΕΚ οι καταγγελίες για τη βιομηχανοποίηση λιμανιού στη Λάρνακα

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίο καταγγελίες Λαρνακέων

ΚΥΠΕ

Στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη καταγγελία που υποβλήθηκε πριν από δύο χρόνια για τη βιομηχανοποίηση του Λιμανιού της Λάρνακας, από το μέλος των ομάδων πολιτών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, Μαρία Θεοδώρου.

Εκτός από την κα Θεοδώρου προσωπικές καταγγελίες υπέβαλαν και πολλοί άλλοι Λαρνακείς.

«Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η Επιτροπή Αναφορών έδωσε το βήμα στους πολίτες της Λάρνακας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με τον κίνδυνο στον οποίο τίθεται η υγεία και ασφάλεια τους καθώς και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από τη χωροθέτηση των εταιρειών υδρογονανθράκων εντός του Λιμανιού Λάρνακας και στην περιοχή ελαφριάς βιομηχανίας στην Αραδίππου» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου των Ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας, Αραδίππου, Κρασά», Πρωτοβουλίας Κατοίκων Δρομολαξιάς – Μενεού.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, οι απαντήσεις που έδωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα ερωτήματα των Ευρωβουλευτών δεν ικανοποίησαν τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Αναφορών, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν όπως το θέμα παραμείνει ανοικτό και όπως σταλούν τρεις συνολικά επιστολές: δύο προς την Κυπριακή Κυβέρνηση και μια προς το Δήμο Λάρνακας ζητώντας πληροφορίες και ενημέρωση για το ζήτημα. Επίσης, ενδέχεται όπως η Επιτροπή Αναφορών αποστείλει ομάδα Ευρωβουλευτών στη Λάρνακα για να διερευνήσουν επιτόπου το θέμα.

Οι Ομάδες πολιτών της Λάρνακας υπέβαλαν και ομαδικές καταγγελίες για το θέμα του Λιμανιού και των εργοστασίων βαριάς βιομηχανίας στην Αραδίππου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο του 2014. Όπως αναφέρεται, η μεγάλη χρονική καθυστέρηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανάγκασε τις Ομάδες όπως υποβάλουν δύο ομαδικές καταγγελίες στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, ζητώντας της όπως εξετάσει το θέμα αυτό καθεαυτό καθώς και την ολιγωρία που παρουσιάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση