ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γενικός Ελεγκτής: Δεν θα αποδεχτώ φίμωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Κάνει λόγο για συγκεκαλυμμένες απειλές από την ΚΟΕ

ΚΥΠΕ

Δεν θα επιτρέψει, ούτε και θα αποδεχθεί, φίμωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και των λειτουργών της, μέσω συγκεκαλυμμένων απειλών που τείνουν να προκαλέσουν φόβο, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης σε απαντητική επιστολή προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η ΚΟΕ.

Ο κ. Μιχαηλίδης απαντά σε επιστολή του ΓΓ της ΚΟΕ, για δημόσιες δηλώσεις του Ανώτερου Πρώτου Ελεγκτή Χριστάκη Χατζηιωσήφ σε ό,τι αφορά τα έξοδα της διοργάνωσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) το 2009 και αναφέρει ότι ήταν ένα θέμα δημoσίoυ συμφέρovτoς επί του οποίου η Ελεγκτική Υπηρεσία όφειλε, ως εκ του ρόλου και της αποστολής της να εξηγήσει τα γεγονότα στο βαθμό που αυτά σχετίζονταν με ενέργειες της.

Παρατηρώντας ότι αδυνατεί να αντιληφθεί ποιο μέρος των δηλώσεων του κ. Χατζηιωσήφ εμπεριέχει, «κακεντρέχεια και δυσφημίσεις ανεπίτρεπτες και αντίθετες προς την πραγματικότητα», ο Γενικός Ελεγκτής τονίζει τον απόλυτο σεβασμό της Υπηρεσίας του στο τεκμήριο της αθωότητας και στην προστασία της προσωπικότητας και υπόληψης κάθε προσώπου στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει.

Μεταξύ άλλων ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει: “θέλω ακόμη πιο εμφαντικά να τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω, ούτε και θα αποδεχθώ, φίμωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και των λειτουργών της, μέσω συγκεκαλυμμένων απειλών που τείνουν να προκαλέσουν φόβο” που είναι άκρως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

“Δεν μπορώ δε παρά να εκφράσω την απορία μου για το γεγονός ότι η επιστολή σας κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, πράξη που ενδεχομένως να εκληφθεί ως προσπάθεια προσωπικού εκφοβισμού του υπό αναφορά ανώτερου λειτουργού της Υπηρεσίας μας που είναι επιφορτισμένος με τη διενέργεια του ελέγχου της ΚΟΕ”, συνεχίζει στην επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής.

Ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει περαιτέρω ότι παγκοσμίως, οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες των Κρατών (Supreme Audit Institutions – SAIs) είναι επιφορτισμένες με το βάρος της προαγωγής της διαφάνειας στη δράση της διοίκησης και ως θέμα αρχής, ο φορολογούμενος πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να ενημερωθεί κατά πόσο και με ποιο τρόπο τα εκατομμύρια ευρώ κρατικών χορηγιών που έχουν κατά καιρούς δοθεί στην ΚΟΕ έτυχαν συνετής διαχείρισης.

Καταλήγοντας διαβεβαιώνει ότι “τα όποια ευρήματα από τους ελέγχους που έχουμε ξεκινήσει στην ΚΟΕ θα δημοσιοποιηθούν με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό, όπως πράττουμε πάντοτε”.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X