ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ: Απαράδεκτη και προσβλητική η επιστολή Γενικού Ελεγκτή

Οι δύο οργανώσεις καλούν τον Γενικό Ελεγκτή να ανακαλέσει το περιεχόμενο της επιστολής

Της Ιωάννας Σκορδή

Οι δύο Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, αφότου μελέτησαν την επιστολή, πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα (6 Ιουνίου 2016) συνάντηση μεταξύ των Γραμματειών τους και εξέδωσαν ανακοίνωση με τις θέσεις τους, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος και ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Μιχάλης Τσιάρλιστος.

ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ ζητούν από τον Γενικό Ελεγκτή να ανακαλέσει το «απαράδεκτο» και «προσβλητικό» περιεχόμενο της σχετικής επιστολής, όπως επίσης και να αποσυρθούν οι συστάσεις που έγιναν από τον Γενικό Ελεγκτή προς το Υπουργείο Παιδείας. Ως προς τον ισχυρισμό του Γενικού Ελεγκτή περί «σπατάλης δημοσίου χρήματος», από περιόδους που παραχωρούνται έναντι άλλων «καθηκόντων» των εκπαιδευτικών, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις απαντούν πως αγνοεί ότι και αυτές οι περίοδοι που παραχωρούνται αφορούν σε εκπαιδευτικό έργο, καθώς και σε εξωδιδακτικό έργο, σύμφωνα με την εκπαιδευτική πολιτική του κράτους.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τις δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο Γενικός Ελεγκτής θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι περισσότερες από αυτές τις περιόδους αφορούν στο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής, με το οποίο υλοποιούνται οι πρόνοιες του «Νόμου περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Νόμος του 1999)» καθώς και στις ανάγκες του προγράμματος των Αλλόγλωσσων μαθητών.

«Εσφαλμένη» και «ελλιπής» ενημέρωση

Επιπρόσθετα, οι δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις τόνισαν πως ο Γενικός Ελεγκτής όφειλε να γνωρίζει ότι τα πιο πάνω προγράμματα έχουν εγκριθεί από θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας και ως εκ τούτου συμπεριλαμβάνονται κάθε χρόνο στον Προϋπολογισμό του Κράτους. Από τη στιγμή λοιπόν που ισχύει αυτό, οι αναφορές του Γενικού Ελεγκτή στην επιστολή του περί «παράτυπες και μη σύννομες» ανάγκες, που «επωμίζεται ο φορολογούμενος», δεν ευσταθούν, σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις. ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ υποστηρίζουν ότι η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή στηρίζεται σε «εσφαλμένη» και «ελλιπή» ενημέρωση, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για τα «αλλότρια» κίνητρα αυτών που «πληροφόρησαν» (δοσμένο σε εισαγωγικά) το Γραφείο του.

Εκτός αρμοδιοτήτων

Τέλος, οι δύο Εκπαιδευτικές Οργανώσεις καλούν τον Γενικό Ελεγκτή να κατανοήσει πως δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του η πολιτική που ακολουθεί το κράτος ως προς την εκπαίδευση. Καλούν επίσης τον Γενικό Ελεγκτή να αντιληφθεί πως, επιπλέον, δεν ανήκει στις αρμοδιότητές του «να προβαίνει σε ενέργειες που αντιστρατεύονται τις αποφάσεις για υλοποίηση αυτής της πολιτικής».
Η ανακοίνωση των δύο Εκπαιδευτικών Οργανώσεων κλείνει επαναλαμβάνοντας την «απαράδεκτη» ενέργεια του Γενικού Ελεγκτή να προβεί σε συστάσεις προς το Υπουργείο Παιδείας, «για μη συμπερίληψη και απόσυρση από τον προϋπολογισμό του 2017 των δαπανών που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων πτυχών της εκπαιδευτικής πολιτικής».

 

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X