ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάνω από επτά κιλά καπνού κατασχέθηκαν στο Αεροδρόμιο Πάφου

Χειροπέδες σε επιβάτη από τη Ρωσία

ΚΥΠΕ

Ποσότητα 7,224 γρ. καπνού για ναργιλέ κατασχέθηκε στο Αεροδρόμιο Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων ενώ σε έρευνα που έγινε σε καταστήματα στην Λάρνακα κατασχέθηκαν είδη που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με κατάσχεση καπνού αναφέρεται ότι μετά από έλεγχο σε επιβάτες πτήσης που αφίχθηκε από την Ρωσία, εντοπίστηκαν στις αποσκευές επιβάτη κάτοχου ρωσικού διαβατηρίου, 2 πλαστικές σφραγισμένες πλαστικές σακούλες που περιείχαν καπνό για ναργιλέ συνολικού βάρους 7,224 γρ.

Ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση και ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ενώ ο εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε 1500 ευρώ. Η υπόθεση έτυχε εξώδικου συμβιβασμού με την καταβολή χρηματικής πληρωμής 1500 ευρώ και ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος.

Συλλήψεις και στη Λάρνακα

Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε σε καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας με σκοπό τον εντοπισμό εμπορευμάτων που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας κατασχέθηκαν είδη όπως τσάντες, 102 καπέλα και παντόφλες που έφεραν διάφορα εμπορικά σήματα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Τμήμα Τελωνείων σε συνεργασία την Αστυνομία διεξήγαγε κοινή επιχείρηση σε αποθηκευτικό χώρο οικίας σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν υποδήματα.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένα πρόσωπο για αυτόφωρα αδικήματα τα οποία έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού με την καταβολή χρηματικής πληρωμής 1600 ευρώ και των εξόδων καταστροφής και αφέθηκε ελεύθερο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση