ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Καθαρός» ο ΚΟΑ στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή

Για πρώτη φορά δεν καταγράφεται περίπτωση μη σεβασμού του δημοσίου χρήματος

ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εκφράζει η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Παπαέλληνα για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, σημειώνοντας πως στην ολότητα της παρουσιάζει μία σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη εικόνα για τον Οργανισμό, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του ΔΣ για συμμόρφωση με τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή.

Για πρώτη φορά δεν εντοπίζεται ούτε μία περίπτωση μη σεβασμού στο δημόσιο χρήμα, ούτε και καταγράφονται σημαντικές παρατηρήσεις για νέα θέματα, αναφέρεται. Αντίθετα, στη φετινή έκθεση του Ελεγκτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα η συνεχής προσπάθεια του Οργανισμού για βελτίωση, σημειώνεται.

Η κ. Παπαέλληνα αναφέρει πως ακόμη και εκεί που κάποιες αποφάσεις του παρελθόντος εξακολουθούν να επηρεάζουν τον Οργανισμό, έχει δρομολογήσει μέτρα για εξάλειψη των προβλημάτων, φέρνοντας ως παράδειγμα το Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΣΕΑ) για το οποίο η έκθεση καταγράφει τις ενέργειες που έγιναν και τις λύσεις που προσφέρθηκαν.

Όσον αφορά τη λεγόμενη υπέρβαση του προϋπολογισμού κατά €508.338, «είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω ότι ουσιαστικά αυτή είναι τεχνικής φύσης αφού ο ΚΟΑ δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ πέραν των ποσών που του χορηγήθηκαν από το Κράτος. Απλώς ποσά από εξοικονομήσεις σε άλλα κεφάλαια, κυρίως από τα διαχειριστικά έξοδα δόθηκαν στα προσφυγικά σωματεία, κάτι που ήταν και παράκληση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προσφύγων της Βουλής».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X