ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έκλεισε ο δρόμος Κακοπετριάς-Μηδενική η ορατότητα

Και τρίτη μεγάλη πυρκαγιά μέσα σε μόλις μερικές ώρες στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η μεγάλη πυρκαγιά στην Ευρύχου ξέσπασε στις 13:30 και κατέκαψε πευκοδάσος 

Αυτή την στιγμή, κατοικημένες περιοχές και γύρω χωριά απειλούνται.

Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στα χωριά Ευρύχου και Τεμπριά, ενώ και οι κάτοικοι των χωριών Κουρδάλι και Σπήλια εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Στην σκηνή έφτασαν εσπευσμένα πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας και αναμένονται στην περιοχή τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Επίσης τα Ισραηλινά αεροσκάφη που κατέφθασαν νωρίς το πρωί για την βοήθεια των κυπριακών ισχυρών δυνάμεων στην πυρκαγιά που μαίνεται από τα χθες στην Αργάκα, βρίσκονται επί ποδός και για την Ευρύχου.

Εφαρμόζεται το Εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ και  επιχειρούν αυτή την στιγμή 10 πτητικά μέσα συμπεριλαμβανομένων 3 αεροπλάνων του Ισραήλ την κατάσβεση του πυρός.  

Περιορισμένη η ορατότητα στην ευρύτερη περιοχή Κακοπετριάς και Ευρύχου, λόγω των καπνών από την πυρκαγιά αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση. Οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί. Ο δρόμος Κακοπετριάς - Καρβουνά έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Έχει ζητηθεί βοήθεια και από την Ελλάδα και απόψε αναμένονται στην Κύπρο τα καναντέρ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ευρύχου.


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση