ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γκανγκστερική δολοφονία του Καλοψιδιώτη

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός του μακελειού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στυγερή δολοφονία διαπράχθηκε λίγο πριν τις 23:00 χθες το βράδυ, σε πολυσύχναστο εστιατόριο στον καρδιά της Αγίας Νάπας.

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός του μακελειού, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός επιχειρηματίας, Φάνος Καλοψιδιώτης..


Το χρονικό του τετραπλού φονικού

Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης 51 χρόνων, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 χρόνων, η σύζυγος του Σκεύη Χατζηευθυμίου, 39 χρόνων και ο αλλοδαπός δράστης 41 χρόνων

Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, με τον κουμπάρο του Ηλία Χαυζηευθυμίου 46 χρόνων, (λοχίας της ΚΥΠ), η γυναίκα του Σκεύη Χατζηευθυμίου 39 χρόνων, και ο ένας εν των δύο δραστώνείναι τα θύματα της γκανγκστερικής δολοφονίας που διαπράχθηκε χθες το βράδυ.

Οι εκτελεστές άφησαν δύο παιδάκια ορφανά
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, γύρω στις 10:10 χθες βράδυ ο Φάνος Καλοψιδιώτης βρισκόταν σε υπαίθριο χώρο εστιατορίου στην Αγία Νάπα μαζί με άλλα πέντε άτομα και έτρωγαν, ενώ σε διπλανό τραπέζι βρίσκονταν τρεις φρουροί ασφαλείας του επιχειρηματία.

Σε κάποια στιγμή όρμησαν στο χώρο 2–3 κουκουλοφόροι οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλια και αυτόματα όπλα, εναντίον της παρέας του επιχειρηματία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που φαίνεται να ακολούθησε μεταξύ των δραστών και των φρουρών ασφαλείας του επιχειρηματία, σκοτώθηκε ένας από τους δράστες, 41 χρόνων αλλοδαπός.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν επίσης δύο άτομα, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Λευκωσία και συγκεκριμένα ΜΜΑΔίτης και βρισκόταν στο ίδιο τραπέζι με τον επιχειρηματία και ένας Ελληνοκύπριος φρουρός ασφαλείας του Καλοψιδιώτη.

Ο αστυνομικός της ΜΜΑΔ, αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Εδώ και αρκετές ώρες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Σημειώνεται ότι ο νεκρός και ο τραυματίας αστυνομικός βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, από τους πυροβολισμούς γλύτωσαν τα δύο παιδιά του νεκρού αστυνομικού, ηλικίας 13 και 14 ετών που βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους για δείπνο.

Στη σκηνή μετέβησαν αμέσως μετά τη δολοφονία, οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις έξι το πρωί.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους, Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα.

Έκαψαν το αυτοκίνητο οι δράστες

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο εντοπίστηκε να καίγεται σε χωράφι σε κοντινή απόσταση από όπου έγινε το φονικό. Αφού μετέβη στην περιοχή η Αστυνομία, και διενήργησε τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το όχημα των δραστών, όπου εντός του, εντοπίστηκε και ένα καλάσνικοφ.

Η σκηνή αποκλείστηκε και πιστεύεται ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε στο φονικό.

Λίγα λεπτά προηγουμένως, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία σύμφωνα με την οποία υπήρχε τραυματισμένο άτομο σε πρατήριο βενζίνης στην Αγία Νάπα. Τα μέλη της Δύναμης που μετέβησαν στην σκηνή δεν εντόπισαν οτιδήποτε ωστόσο η σκηνή αποκλείστηκε και διεξάγονται έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην σκηνή μεταξύ άλλων άνδρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου, του Αρχηγείου και της ΜΜΑΔ καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

Προμήνυμα οι προηγούμενες δολοφονίες;

Να σημειωθεί ότι το φονικό έγινε μόλις 700 μέτρα από το σημείο του πενταπλού φονικού που έγινε στην Αγία Νάπα, 23 Ιουνίου 2012, όπου στόχος ήταν και πάλι ο Φάνος Καλοψιδιώτης.

Πριν από δύο μόλις χρόνια, και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου άγνωστοι δολοφόνησαν τον πατέρα του επιχειρηματία, έξω από την οικία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X