ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οργανωμένες δεντροφυτεύσεις στις καμένες περιοχές

Ήδη υπήρξαν μεμονωμένες και συμβολικές δεντροφυτεύσεις στην καμένη γη

ΚΥΠΕ

Την οργάνωση δεντροφυτεύσεων στις καμένες περιοχές στον κατάλληλο χρόνο, ανήγγειλε σήμερα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού, μετά τον πλήρη έλεγχο και κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή Σολέας, ο κ. Γιαννάκη εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενεργοποιήθηκαν για να συνεισφέρουν στην μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι Υπηρεσίες του Κράτους, οι Πυροσβέστες, το Τμήμα Δασών, η Πολιτική Άμυνα, η Αστυνομία, ο Στρατός και άλλοι Κυβερνητικοί Φορείς.

“Η συνεισφορά των χιλιάδων εθελοντών και ειδικότερα των νέων, σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε είδη τροφίμων και νερού, μας έχει συγκινήσει. Επίσης, σημαντική ήταν η συνεισφορά εταιρειών και επιχειρήσεων και τους ευχαριστούμε. Ακόμα μια φορά, η κοινωνία των πολιτών, ανέδειξε τα καλύτερα της στοιχεία της ανιδιοτελής προσφοράς και της αγάπης προς την πατρίδα, στοιχεία τα οποία μας κάνουν όλους περήφανους”, σημειώνει.

Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Γιαννάκη ενημερώνει ότι “θα οργανωθούν δεντροφυτεύσεις στις καμένες περιοχές σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, τις Κοινότητες της περιοχής, Οργανωμένους Φορείς και Ενεργούς Πολίτες. Όμως, αυτό θα γίνει δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο για προετοιμασία του εδάφους, επιλογής κατάλληλων δενδρυλλίων καθώς επίσης και λαμβάνοντας υπόψη την φυτευτική περίοδο που αρχίζει τον Οκτώβριο 2016”.

Ο προγραμματισμός της δεντροφύτευσης θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X