ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκταήμερη κράτηση για τους τέσσερις του φονικού στην Αγία Νάπα

Σήμερα το Επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την οκταήμερη κράτηση τους

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης εναντίον τριών ανδρών και μίας γυναίκας, ηλικίας 39, 38, 42 και 28 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας για υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνεργία μετά τη διάπραξη.

Τα εννέα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 19 – 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης Λοΐζος Ιωνά, υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, το βράδυ της 23ης Ιουνίου ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία.

Ένας από τους δράστες 41 ετών από την Αλβανία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου. Μετά την επίθεση δύο άτομα διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο.

Πρόσθεσε ότι τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα ένα αυτοκίνητο να καίγεται και μέσα σ’ αυτό εντοπίστηκε ένα αυτόματο πυροβόλο όπλο που πιστεύεται ότι ενέχεται στην υπόθεση των φόνων. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διεφάνη ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Λευκωσία μεταξύ 19 – 20 Ιουνίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον ατόμου από την Αλβανία, ο οποίος καταζητείται.

Το Σάββατο 25 Ιουνίου δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά, που ανήκει στην 30χρονη, κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός δράστης του τετραπλού φόνου. Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμα και σε αντικρινό διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο καταζητούμενος ή οτιδήποτε επιλήψιμο.

Με εντάλματα σύλληψης η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα, ένα 32χρονο και μία 30χρονη, για τα οποία στις 6 Ιουλίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε την κράτηση τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Την περασμένη Πέμπτη ο 32χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία ομολόγησε την εμπλοκή του στη διάπραξη των υπό διερεύνηση αδικημάτων και κατονόμασε ως συνεργάτες του στη υπόθεση τον καταζητούμενο Αλβανό και τους τέσσερις συλληφθέντες υπόπτους.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος ανέφερε ότι ο 39χρονος είναι το άτομο που έφερε στην Κύπρο τους δύο Αλβανούς και τους καθοδηγούσε για τη διάπραξη των αδικημάτων, ενώ ήταν και ο προμηθευτής των όπλων. Ο 38χρονος ήταν σύμφωνα με τη μαρτυρία, το άτομο που υπέδειξε στον 39χρονο τη διαδρομή διαφυγής που δεν θα υπήρχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Η 28χρονη, που είναι η φίλη του 39χρονου, σε κάποιες περιπτώσεις τον συνόδευε όταν συναντούσε τους δύο Αλβανούς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η 28χρονη μετά τη διάπραξη του φόνου βοήθησε στη διαφυγή του μάρτυρα και του καταζητούμενου Αλβανού, αφού τους περίμενε στο χώρο όπου είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο. Ο Αλβανός καταζητούμενος μπήκε στο αυτοκίνητο της γυναίκας και έφυγαν μαζί από την περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία, ο 42χρονος, που είναι ο Σέρβος σωματοφύλακας του δολοφονηθέντα Φάνου Καλοψιδιώτη, λίγο πριν τη διάπραξη των φόνων πήγε στο αποχωρητήριο και παρέμεινε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Ο μάρτυρας ανέφερε ακόμα στην Αστυνομία ότι πληροφορήθηκε από τον 39χρονο πως ο Σέρβος φρουρός θα τους ενημέρωνε για την ώρα και τον τόπο που θα βρισκόταν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, τη στιγμή που ο ίδιος θα ήταν στο αποχωρητήριο. Υπάρχει ακόμα πρόσθετη μαρτυρία ότι λίγο πριν το επεισόδιο ο Σέρβος φρουρός δέχθηκε ύποπτο τηλεφώνημα και μήνυμα από άγνωστο πρόσωπο. Στην κατοχή του Σέρβου εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία μαζί με ακόμα ένα τηλέφωνο που βρισκόταν στο διαμέρισμα του.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, ο εξεταστής της υπόθεσης, η Αστυνομία με δικαστικό ένταλμα έρευνας ερεύνησε συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λεμεσό για το οποίο υπήρχε πληροφορία ότι κρυβόταν ο καταζητούμενος Αλβανός χωρίς ωστόσο ο ίδιος να εντοπιστεί. Ωστόσο, η Αστυνομία εντόπισε και παρέλαβε διάφορα τεκμήρια που υποδηλώνουν ότι ο καταζητούμενος διέμενε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ακόμα ότι μέχρι σήμερα λήφθηκαν 86 καταθέσεις ενώ θα ληφθούν άλλες 55 μερικές από τις οποίες είναι από το περιβάλλον των υπόπτων αλλά και από άτομα που ήρθαν σε επαφές μαζί τους στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με μαρτυρία που προέκυψε τόσο ο καταζητούμενος Αλβανός όσο και ο νεκρός δράστης διέμεναν πριν τη διάπραξη των φόνων σε διαμέρισμα στην Αγία Νάπα στο οποίο διαμένει υπάλληλος του 38χρονου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε για να δείξει τη διαδρομή διαφυγής που θα ακολουθούσαν οι δράστες μετά τη διάπραξη του φονικού.

Σε ανακριτικές καταθέσεις τους ο 39χρονος δεν απάντησε στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, ο 38χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ η 28χρονη και ο 42χρονος έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται από τις ανακριτικές αρχές.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων υπόπτων δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησής τους.

Οι τέσσερις ύποπτοι που έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με ισχυρή αστυνομική δύναμη. Τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο ήταν δρακόντεια με μέλη του ΕΑΟ, της ΜΜΑΔ και του ΤΑΕ Λάρνακας με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα να βρίσκονται από νωρίς στο χώρο του Δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση