ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ χρόνια φυλάκισης σε 27χρονο για υπόθεση βιασμού

Για απαγωγή και βιασμό κατηγορείται ο Κώστας Καραμανής

ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων στον Κώστα Καραμανή, 27 χρόνων από το Τσιακκιλερό, αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή σε δύο κατηγορίες που  αφορούν βιασμό και απαγωγή της Pavlina Komitova από τη Βουλγαρία 42 χρόνων από τη Βουλγαρία που έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2015 στη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η 42χρονη διατηρούσε δεσμό με τον κατηγορούμενο για 6 περίπου μήνες και χώρισαν τον Ιούλιο του 2015. Το απόγευμα της 5ης Οκτωβρίου η γυναίκα ενώ πήγαινε στο διαμέρισμα της στη Λάρνακα, αντιλήφθηκε τον κατηγορούμενο να την περιμένει στην είσοδο της πολυκατοικίας , ο οποίος της ζήτησε να πάνε σπίτι της για να μιλήσουν αλλά αυτή αρνήθηκε.
 
Ο κατηγορούμενος εκνευρισμένος την έσπρωξε με τη βία στον ανελκυστήρα της πολυκατοικίας και στη συνέχεια της πήρε με τη βία τα κλειδιά και την μετέφερε εντός του διαμερίσματος.

Η γυναίκα αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του όπως ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει και στη συνέχεια της δάγκωσε το χέρι και αφού την έσπρωξε στον τοίχο, με βία ήρθε σε συνουσία μαζί της χωρίς τη θέληση της.

Η γυναίκα μετέβη στο ΤΑΕ Λάρνακας και κλαίγοντας και σε κατάσταση σοκ προέβη σε καταγγελία βιασμού.
 
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κατηγορούμενος συνελήφθη από την Αστυνομία, ενώ από το διαμέρισμα του λήφθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια του βιασμού της γυναίκας, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις κατέδειξαν ότι το γενετικό υλικό που απομονώθηκε από το εσώρουχο και από το κολπικό επίχρισμα που λήφθηκε από την γυναίκα ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του κατηγορουμένου.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου στην επιμέτρηση της ποινής λήφθηκαν υπόψη δύο άλλες υποθέσεις εναντίον του κατηγορουμένου στις οποίες παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της επίθεσης με πραγματική σωματική βλάβη και δημόσιας εξύβρισης και στις κατηγορίες της κλοπής από πρόσωπο, άσεμνης επίθεσης εναντίον γυναίκας και απλής επίθεσης.
 
Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη προς όφελος του κατηγορουμένου το  λευκό ποινικό μητρώο του και την παραδοχή του στην αστυνομία και στο Δικαστήριο.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου στην επιβολή της ποινής λήφθηκαν υπόψη τα γεγονότα των δύο υποθέσεων εναντίον του κατηγορουμένου οι οποίες καταδεικνύουν «με τον πιο εμφανή τρόπο, την ροπή που έχει προς τη διάπραξη αδικημάτων που εμπεριέχουν έντονο το στοιχείο της βίας και έχουν σεξουαλική υφή».
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στον Κώστα Καραμανή, ποινή φυλάκισης 8 χρόνων στην κατηγορία του βιασμού ενώ για την δεύτερη κατηγορία δηλαδή της απαγωγής δεν επεβλήθη ποινή αφού τα γεγονότα της περιέχονται στην πρώτη κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X