ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκδήλωση τιμής σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς της Σολέας

Εκδήλωση τιμής για τους νεκρούς δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση για την απόδοση τιμής στους δυο δασοπυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας, και όσους συνέβαλαν στην κατάσβεσή της, διοργάνωσε σήμερα, στην Ευρύχου, ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, και τις αρχές των κοινοτήτων της περιφέρειάς της.

Σε χαιρετισμό του, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, είπε πως "συγκεντρωθήκαμε για να μνημονεύσουμε και να αποτίσουμε τον προσήκοντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Ανδρέα Σοφοκλέους και τον Μάριο Αριστοτέλους που θυσιάστηκαν για το καλό της πατρίδας και των συμπατριωτών τους. Τιμούμε", πρόσθεσε, "τους αφοσιωμένους και ενάρετους αυτούς δασοπυροσβέστες, που από την ημέρα ένταξής τους στις τάξεις της Υπηρεσίας, παρέμειναν πιστοί στον όρκο τιμής που είχαν δώσει και συνεπείς στο καθήκον που είχαν αναλάβει".
 
"Ως Πολιτεία τους οφείλουμε δημόσιο έπαινο, μα και έμπρακτη καταξίωση και επιβράβευση. Το χρέος μας απέναντι στις οικογένειες των ηρωομαρτύρων και στην ίδια την κοινωνία, δεν περιορίζεται στην ανταπόδοση τιμών προς τους ήρωες, αλλά και στην φροντίδα απέναντι στους συγγενείς που έχουν χάσει τους προστάτες τους. Είναι γι’ αυτό που η ανακήρυξή τους σε ήρωες από το Υπουργικό Συμβούλιο συνοδεύτηκε με την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στις οικογένειες τους, μεταξύ των οποίων και οικονομικής ενίσχυσης, παραχώρησης υποτροφιών και άλλων ωφελημάτων", ανέφερε ο κ. Φωτίου.
 
Πρόσθεσε πως τίποτα, όμως, δεν είναι ικανό να υποκαταστήσει τη δραματικά μεγάλη απώλεια του Ανδρέα και του Μάριου για τις οικογένειές τους και πως το κενό που αφήνουν θα μείνει απλήρωτο.
 
Είπε ακόμη πως "σημειώνουμε με εκτίμηση τη συμβολή των εθελοντών στην αντιμετώπιση της καταστροφικής πυρκαγιάς του περασμένου μηνός.  Ως κοινωνία, θέλουμε ενεργούς πολίτες και κυρίως, ενεργούς νέους πολίτες. Και το καλύτερο μέσο για την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής του πολίτη είναι ο Εθελοντισμός", ανέφερε.

Επεσήμανε πως "ο Εθελοντισμός αναβαθμίζει την κοινωνία μας και την πλουτίζει με αξίες και αρετές κάνοντας όλους μας καλύτερους. Ο Εθελοντισμός έχει ως επίκεντρο το πιο σημαντικό στοιχείο της κοινωνίας μας – τον ίδιο τον  Άνθρωπο και για το λόγο αυτό αξίζει να τιμάται και να ενθαρρύνεται".

Ο κ. Φωτίου εξέφρασε συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους εθελοντές, στους δασοπυροσβέστες, στους εθελοντές και εργαζόμενους στην Πολιτική Άμυνα, στους πυροσβέστες και στην Αστυνομική Δύναμη, στους κατοίκους των περιοχών και στα οργανωμένα σύνολα, καθώς και σε όλους όσοι εργάστηκαν άοκνα για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι η αγαστή συνεργασία όλων αποφέρει καρπούς, ανέφερε, προσθέτοντας πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και για την αποκατάσταση και αναδάσωση της καμένης γης. Η βούληση της Κυβέρνησης είναι όπως όλα τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα συνεργαστούν με τις Τοπικές Αρχές προς την επίτευξη του σκοπού αυτού, επεσήμανε ο κ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση