ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εντάλματα σύλληψης σε μετανάστες του Πύργου Τηλλυρίας

Δεν εντοπίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε

ΚΥΠΕ

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά από πληροφορία για άφιξη μεταναστών στην τοποθεσία Ακτή έδαφος του χωριού Πηγαίνια. Για κάποιους από τους παράνομους μετανάστες τροχιοδρομείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετέβησαν στη σκηνή, και ύστερα από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πρόκειται για νέα πρόσωπα, όλα από τη Συρία. Το σκάφος ωστόσο που τους μετέφερε δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί.

Έξι από τους μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν με τη βοήθεια άγνωστου προσώπου. Πρόκειται για τρεις γυναίκες και τρία παιδιά για τους οποίους γίνονται εντατικές έρευνες για εντοπισμό τους.

Δύο εκ των εννέα μεταναστών διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Το πρόσωπο φέρεται να είναι ο διακινητής, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει των αστυνομικών, έπεσε από ύψος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία. Το δεύτερο πρόσωπο νοσηλεύεται στο ΓΝΠ αφού φαίνεται ότι είχε ασθενήσει πριν την άφιξή του στον Πύργο Τηλλυρίας.

Από τους υπόλοιπους μετανάστες, τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνουν, ενώ τρεις ανακρίνονται για πάρα πολλές ώρες στην Αστυνομία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Οι ανακρίσεις ενισχύθηκαν και από μέλη του ΤΑΕ Ευρύχου που μετέβησαν στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Τροχιοδρομούνται διαδικασίες για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής των τριών μεταναστών που ανακρίνονται στην Αστυνομία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, και την προσαγωγή τους αύριο ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ δεν αποκλείεται να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για το φερόμενο διακινητή, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, Κώστας Μιχαηλίδης, εξέφρασε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ την ανησυχία του για το φαινόμενο της καθόδου μεταναστών στο έδαφος της ΚΔ. Ζήτησε την ενίσχυση της Λιμενικής Αστυνομίας από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι από τον Πύργο Τηλλυρίας μπορείς κάλλιστα να δεις με το μάτι την Τουρκία. Γι`αυτό απαιτείται η ενίσχυση του λιμενικού σώματος.

Χαρακτηριστική ήταν και η αναφορά κατοίκου της περιοχής, Γιάννη Στυλιανού, ο οποίος είπε ότι οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας είναι ελεύθεροι πολιορκημένοι γι`αυτό αυτή η ακριτική περιοχή θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την πολιτεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση