ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ακιντζί: Αναγκαίες τρεις προϋποθέσεις για τη λύση

Ο Τ/κ ηγέτης ευχήθηκε τα βιώματα του 1963,`64 και `74 να μην επαναληφθούν

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πολιτική ισότητα, η ελευθερία και η ασφάλεια είναι οι τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε πιθανή λύση, ανέφερε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί από την εκδήλωση στα Κόκκινα.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι το πιο σημαντικό καθήκον μας είναι, λαμβάνοντας μαθήματα από τα βιώματά μας, να προστατέψουμε το μέλλον και ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για να μην επαναληφθεί το παρελθόν, είναι να πάρουμε μαθήματα από όσα ζήσαμε, δήλωσε.

Η «χώρα», ανέφερε ο κ. Ακιντζί, αντιμετωπίζει και εσωτερικά προβλήματα και χαρακτήρισε λανθασμένη την προσέγγιση η λύση αυτών των προβλημάτων να περιμένει τη λύση του Κυπριακού. «Όσο πιο καθαρό και οργανωμένο είναι το σπίτι μας, τόσο πιο έτοιμοι θα είμαστε σε πιθανή λύση» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, είπε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε μία συμμορία εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων να πληγώσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», προσθέτοντας ότι η Τουρκία, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές του Ατατούρκ, να συνεχίσει ως ένα δημοκρατικό, νόμιμο και κοινωνικό κράτος, είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της Κύπρου και της περιοχής. Θα ήταν ανησυχητικό, είπε, να μετατραπεί η Τουρκία σε μια εκτός δικαίου δομή, ωστόσο αυτό δεν επετράπη.

Ευχόμενος τα βιώματα του 1963,`64 και `74 να μην επαναληφθούν, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι αυτό που επιθυμεί είναι ένα μέλλον όπου θα αφεθούν πίσω μας στην Κύπρο το αίμα, το μπαρούτι, ο πόνος και τα δάκρυα και διευρύνοντας τη συνεργασία, θα ζήσουμε σε ειρήνη και θα επωφεληθούμε όλοι μαζί από το φυσικό πλούτο. «Οι ήρωές μας, μάς άνοιξαν την πόρτα σε ένα τέτοιο μέλλον. Σε αυτή τη βάση μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση