ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιωνάς: Η διαφθορά δεν αφορά μία κυβέρνηση αλλά όλη την κοινωνία

Διορισμό ποινικού ανακριτή για διεξαγωγή ανακρίσεων ζήτησε ο Ιωνάς από Κληρίδη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Όλοι ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην αστυνομία ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου υπογραμμίζοντας ότι η διαφθορά δεν αφορά μία κυβέρνηση αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Ο ίδιος ανέφερε πως παρέδωσε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητά τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή με σκοπό να διεξαγάγει ανακρίσεις σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα και που ενδεχομένως να αφορούν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες για μέλη της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Υπουργού και ο Γενικός Εισαγγελέας φαίνεται να κρίνει αναγκαίο τον διορισμό ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν το σύνολο των θεμάτων που εγείρονται.

Συνεργασία κομμάτων ζητά ο Ιωνάς

«Ο δρόμος για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία δεν είναι εύκολος και αναμένεται να γίνεται όλο και πιο δύσκολος όσο οι προσπάθειες γίνονται πιο έντονες. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτείται η συνεργασία όλων των πολιτειακών θεσμών και πρώτιστα των πολιτικών κομμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, σε στενή συνεργασία με την ηγεσία της Αστυνομίας, για την χάραξη του δρόμου και την υλοποίηση των μέτρων για πάταξη της διαφθοράς, τα οποία προτίθεμαι να συζητήσω με όλα τα πολιτικά κόμματα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας υλοποίησής τους. Χαιρετίζω την εκδηλωθείσα πολιτική βούληση των κομμάτων για πάταξη της διαφθοράς και αναμένω ότι θα υπάρξει η αναγκαία στήριξη για καταπολέμηση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υφίσταται για δεκαετίες στην Αστυνομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όλοι ευθυνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αστυνομία και τις ανορθόδοξες διαδικασίες που επικρατούσαν στις προσλήψεις και τις προαγωγές, για αυτό συλλογική είναι η υποχρέωση καθορισμού αντικειμενικών και αξιοκρατικών διαδικασιών. Ως Κυβέρνηση προτείναμε την αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης με την κατάργηση της προσωπικής συνέντευξης, για να μην υπάρχουν περιθώρια ρουσφετιού και την επιλογή των καταλληλότερων με βάση εξετάσεις αξιολόγησης προσωπικότητας, που θα αποκλείουν τον επιρρεπή σε διαφθορά και προωθούμε την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και την εφαρμογή αξιοκρατικών κριτηρίων προαγωγής» ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης για να επαναλάβει ότι η διαφθορά δεν αφορά μία κυβέρνηση, αφορά ολόκληρη την κοινωνία.

Πήρε μετάθεση ο Αστυνομικός

Μετάθεση πήρε ο αστυνομικός ο οποίος είχε εμπλοκή στην «γκάφα», σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Κ». Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ποινική έρευνα εις βάρος του για τυχόν πειθαρχικά αδικήματα.

Ο διορισμός του ποινικού ανακριτή γύρω από το πολλαπλό φονικό στην Αγία Νάπα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο τελικώς από τον γενικό εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση