ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώην δικαστής και δύο πρώην αστυνομικοί οι ανακριτές για την γκάφα

Εντολή για να διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας σε υποθέσεις διαφθοράς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στον διορισμό τριών ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα ξεσκονίσουν την Αστυνομία, στη βάση όσων έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα προχώρησε ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Ενεργώντας στη βάση εξουσιών, ο Κώστας Κληρίδης ανέθεσε τη διερεύνηση στους Ανδρέα Πασχαλίδη, πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας και τους κ.κ. Παναγιώτη Πελαγία και Αγαμέμνονα Δημητρίου, πρώην αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Τα τρία πρόσωπα θα ενεργήσουν ως ποινικοί ανακριτές, διεξάγοντας ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, υπό οποιουδήποτε προσώπου, σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή μελών της Αστυνομίας ή άλλων προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, διαφθοράς και άλλων αδικημάτων, στη βάση συγκεκριμένων πληροφοριών που διαβιβάστηκαν στο Γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με επιστολή του Αρχηγού Αστυνομίας στις 2/8/2016 και με επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης στις 8/8/2016.

Ο χρόνος εντός του οποίου ζητήθηκε από τους ανακριτές όπως περατώσουν το ανατεθέν σ΄αυτούς έργο, καθορίστηκε στους τρεις μήνες από την ημερομηνία διορισμού τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση