ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπ. Παιδείας: Έρευνα για τη μετάβαση των μαθητών στην Τραπεζούντα

Καλείται να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή της τουρκικής εταιρείας «Πήγασος»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Σκορδή

Συνεχίζονται οι συζητήσεις γύρω από τη μετάβαση της κυπριακής αποστολής των μαθητών στην Τραπεζούντα για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα, μέσω της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας «Πήγασος». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε σε επίσημη ανακοίνωσή του που εξέδωσε χθες (10/08/2016) πως οι συνθήκες υπό τις οποίες η κυπριακή αποστολή κατέληξε να πραγματοποιήσει μέρος του πτητικού της ταξιδιού μέσω εταιρείας που δραστηριοποιείται παράνομα στο αεροδρόμιο Τύμπου στα κατεχόμενα, τυγχάνει διερεύνησης μέσω διοικητικής έρευνας.

Επιπλέον, το υπουργείο ξεκαθάρισε στην ανακοίνωσή του πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στη Γενική Λογίστρια, για καθορισμό διαδικασίας που θα διασφαλίζει ότι δεν θα παρουσιαστούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Εξάλλου, σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα προέβησαν τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης όσο και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη. Ο κ. Κασουλίδης μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» έκανε λόγο για καθήκον του υπουργείου του να υποδεικνύει προς άλλα υπουργεία κάποια συγκεκριμένα ευαίσθητα θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του. Υπογράμμισε ότι «αυτό που ζητήθηκε είναι ένας νέος κώδικας για τον τρόπο που θα διεξάγονται ταξίδια αποστολών και πώς θα γίνονται οι επιλογές αεροπορικών εταιρειών».

Από την άλλη, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη σε δηλώσεις της στο κρατικό κανάλι επεσήμανε ότι «δόθηκαν εντολές σε λειτουργό για διοικητική έρευνα από την προηγούμενη Δευτέρα», τονίζοντας πως «υπήρξαν προφορικές συνεννοήσεις μεταξύ των δύο υπουργείων» περί του θέματος. 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση