ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς επίλυση το θέμα της έλλειψης χώρων ταφής στο κοιμητήριο Πάφου

Προσφορές για την κατασκευή 392 νέων τάφων πρκήρυξε ο δήμος Πάφου

ΚΥΠΕ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιεστικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάφος τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη τάφων, βρίσκεται σε τροχιά άμεσης επίλυσης.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος , ο Δήμος προκήρυξε τις προσφορές για την κατασκευή 392 νέων τάφων, με συνολική δαπάνη 265.000 ευρώ, σε τεμάχιο έκτασης 4.000 τ.μ., που εφάπτεται του υφισταμένου κοιμητηρίου, στην περιοχή Έξω Βρύσης, και αγοράστηκε πρόσφατα για τον σκοπό αυτό.

Ο κ. Φαίδωνος με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο δόθηκε μια άμεση λύση αφού η κατάσταση στην Πάφο είχε φθάσει “στο απροχώρητο” με τα κοιμητήρια και την έλλειψη ταφών.

Για την κάλυψη των εξόδων θα συνεισφέρουν και οι κάτοικοι της Πάφου. Θα καταβάλλεται ένα ευρώ το μήνα δια μέσω του λογαριασμού του νερού, υπό την μορφή φορολογίας.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ότι η λύση της επέκτασης του υφισταμένου κοιμητηρίου, δίνει άμεση απάντηση στο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία, ενώ προσφέρει τον απαιτούμενο χρόνο για την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, στη βάση σωστών διαδικασιών και προϋποθέσεων.

Ανέφερε πως η τοπική αρχή σχεδίασε με αρχιτέκτονα του Δήμου Πάφου επέκταση του κοιμητηρίου στο παρών στάδιο με 400 περίπου νέους τάφους, 40 εκ των οποίων θα είναι για άλλες θρησκείες.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως στις 15 του Σεπτέμβρη αναμένεται εργολάβος για να κατασκευάσει το νέο κοιμητήριο το οποίο που θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του Δήμου.

Για την κάλυψη των εξόδων αγοράς της γης που στοίχισε 500 χιλιάδες ευρώ και της κατασκευής που αναμένεται να στοιχίσει 265 χιλιάδες ευρώ, για 2,5 χρόνια και συνολικά για 10 τριμηνίες θα καταβάλλεται ένα ευρώ το μήνα δια μέσω του λογαριασμού του νερού υπό την μορφή φορολογίας.

Οπως είπε ο κ. Φαίδωνος με το συνολικό ποσό των 30 ευρώ, “γίνεται πλήρης ανάκτηση και του κόστους αγοράς και του κόστους κατασκευής όπως η νομοθεσία το προβλέπει ”.

Η αγορά του τεμαχίου για την επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου κρίθηκε ως απολύτως αναγκαία, αφού η επιλογή για κατασκευή νέου κοιμητηρίου στην περιοχή της Αχέλειας αποδείχτηκε όχι μόνο πολυδάπανη, αλλά και ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της κατασκευής του νέου κοιμητηρίου στην Αχέλεια αναμενόταν να ξεπεράσει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού για την κατασκευή του απαιτούνταν 2 εκ. ευρώ, και 1, 5 εκ. τουλάχιστον για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση