ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομαλή η επιστροφή των εκδρομέων

Αποτελεσματική η αστυνόμευση ολόκληρου του οδικού δικτύου το τριήμερο

ΚΥΠΕ

Ο μικρός αριθμός τροχαίων συγκρούσεων, οι ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες και η σε γενικές γραμμές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διακίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο κατά το τριήμερο του Δεκαπενταυγούστου δεικνύουν ότι η διαταγή επιχείρισης για αστυνόμευση ολόκληρου του οδικού δικτύου λειτούργησε αποτελεσματικά, ανέφερε ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους.

Περαιτέρω, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης η αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνέτειναν ώστε η διακίνηση των οδηγών στο οδικό δίκτυο να γίνει με τον πλέον ομαλό τρόπο.

Ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι από πλευράς τροχαίας κίνησης, εκτός από την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, η τροχαία επικεντρώθηκε στη βοήθεια προς τους οδηγούς – εκδρομείς και η διαπίστωση είναι ότι οι οδηγοί κατά πλειοψηφία ήταν συνεργάσιμοι και είχαν υπομονή.

Σημείωσε ότι το Δεκαπενταύγουστο η τροχαία κίνηση είναι πάντοτε αυξημένη, από Λευκωσία Ακάκι προς Τρόοδος, από Σαϊττα – Τριμίκλινη προς Τρόοδος, όπως και η επιστροφή και απαιτείται υπομονή. Είπε ακόμα ότι στις παράλιες περιοχές φαίνεται ότι οι εκδρομείς συνεχίζουν τις διακοπές τους και δεν παρατηρήθηκε πυκνή τροχαία κίνηση χθες βράδυ.

“Το πιθανότερο είναι ότι οι εκδρομείς συνεχίζουν τις διακοπές τους και θα επιστρέψουν την ερχόμενη Κυριακή και ως εκ τούτου την ερχόμενη Κυριακή θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να βοηθηθούν οι εκδρομείς να επιστρέψουν” ανέφερε.

Συνεχίζοντας είπε πως πυκνή τροχαία κίνηση παρατηρήθηκε στα προσκυνήματα, προς Τροοδίτισσα και Κύκκο, αφού αρκετές χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκε στα μοναστήρια αυτά για τη γιορτή της Παναγίας.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ακόμα ότι έγιναν αρκετές καταγγελίες που αφορούν διάφορες τροχαίες παραβάσεις.

Υπενθύμισε ότι χθες Δευτέρα άρχισε η στοχευμένη εκστρατεία για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους που θα διαρκέσει μια εβδομάδα και σε αυτό το πλαίσιο έγιναν αρκετές καταγγελίες, προσθέτοντας ότι κατά την επιστροφή των εκδρομέων στους προορισμούς τους, η Τροχαία αρκέστηκε να βοηθήσει τους οδηγούς παρά να τους καταγγείλει.

“Ο μικρός αριθμός τροχαίων συγκρούσεων, ελάχιστοι οι ελαφρά τραυματίες γεγονός που καταδεικνύει ότι η διαταγή επιχείρισης για αστυνόμευση ολόκληρου του οδικού δικτύου λειτούργησε καλά” συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελίδης είπε πως "κατά το τριήμερο έγινε αξιοποίηση όλων των μέσων επικοινωνίας περιλαμβανομένων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την επικοινωνία με τους οδηγούς και τη διασπορά των οδηγιών της Αστυνομίας".

Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας, πέρα από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, μεταδόθηκαν και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση