ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πυρκαγιά σε εκκλησία στην Τάλα της Πάφου

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ένας ξύλινος σκάμνος και καρέκλες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πυρκαγιά ξέπσασε λίγο περιν τις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης εντός της εκκλησιάς Γέννησης του Σωτήρος στο χωριό Τάλα στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 3 οχήματα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η πυρκαγιά προκλήθηκε από κερί το οποίο τοποθετήθηκε μετά το σβήσιμο του σε κουτί εναποθέτησης χρησιμοποιημένων κεριών. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ένας ξύλινος σκάμνος, 2 καρέκλες, ένα παράθυρο και μέρος του πατώματος. Επίσης προκληθήκαν ζημιές από τον καπνό στην τοιχοποιία της εκκλησίας. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της πυροσβεστικής από χωριανούς.  Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε εξαερισμός και επιθεώρηση. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, στις 04.31 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ισόγεια εξοχική ιδιωτική κατοικία 2 επιπέδων πίσω από το Γυμνάσιο Ευρύχου στην Ευρύχου. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ευρύχου με 2 οχήματα καθώς επίσης και ο Σταθμός Λακατάμιας με 3 οχήματα και η ώρα 05.58 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά επηρέασε μόνο την ισόγεια κατοικία που κατέκαψε ολοσχερώς. Μέρος της στέγης κατέρεψε. Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλιχτήρα από το νερό των πυροσβεστικών οχημάτων και 5 αναπνευστικές Συσκευές . Δεν υπήρχαν άτομα εντός της κατοικία την ώρα της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Πυρκαγιά ξέσπασε και γύρω στις 4.38 τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Αμαθούντος απέναντι από το ξενοδοχείο Αρσινόης. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με 2 οχήματα και η ώρα 05.24 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ήταν σε 3 μεταλλικές αποθήκες φύλαξης θαλάσσιων ειδών παραλίας. Από την πυρκαγιά κάηκαν ποσότητα από ομπρέλες και μαξιλαράκια θαλάσσης, μικροί πλαστικοί κουβάδες νερού μικρά τραπεζάκια και είδη ψαρέματος. Χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα από το νερό του οχήματος. Οι αποθήκες ανήκουν σε ιδιώτη και τις ενοικιάζει από το Δήμο Αγίου Τύχωνα. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 18ης Αυγούστου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 19ης Αυγούστου 2016 ανταποκρίθηκε σε 18 κλήσεις για βοήθεια ,12 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X