ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση ΑΚΕΛ με συντεχνίες CYTA

Το ΑΚΕΛ τάσσετε υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος της CYTA

ΚΥΠΕ

Τη θέση του ΑΚΕΛ υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, ως οργανισμού δημοσίου δικαίου, επανέλαβε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο οποίος συναντήθηκε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Cyta.

Από την πλευρά τους οι συντεχνίες εκφράστηκαν για άλλη μια φορά κατά της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού και υπέρ του εκσυγχρονισμού και της μεγιστοποίησης της αξίας του.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού απάντησε και σε όσους λένε ότι η συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος θα φέρει στη Cyta την ίδια μοίρα με αυτή της Eurocypria και των Κυπριακών Αερογραμμών, λέγοντας ότι πρόκειται για «κακόβουλο σχόλιο» που γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ.

«Είναι οι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες λαμβάνει η Κυβέρνηση και οι οποίες περιορίζουν τη δυνατότητα του οργανισμού να αναπτυχθεί σωστά, που επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα μονόδρομο» υποβαθμίζοντας και δυσφημίζοντας τον οργανισμό, ώστε να μην έχει δυνατότητες ανάπτυξης, είπε.

Κάλεσε παράλληλα την Κυβέρνηση να στηρίξει τη Cyta με τις πολιτικές της αποφάσεις, ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο οργανισμός.

Οι εκπρόσωποι των συντεχνιών ενημέρωσαν τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τα βήματα εκσυγχρονισμού που γίνονται από την πλευρά της Διεύθυνσης με τη συμβολή των ίδιων, με τον Άντρο Κυπριανού να εκφράζει ικανοποίηση, λέγοντας ότι συνεργάζονται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματος να συνεργαστεί με άλλα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Cyta, με στόχο να διαμορφωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού μελλοντικά.

Ως προς τη διατήρησης του σημερινού καθεστώτος του οργανισμού, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η θέση του ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρη και διαχρονική», προσθέτοντας ότι «αυτό επιβάλλει το συμφέρον της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας.

Είπε ότι η Cyta έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην κυπριακή κοινωνία και έχει στηρίξει την οικονομία, ενώ προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, θέσεις εργασίας και εξυπηρετεί τις ανάγκες σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

«Για όλους αυτούς τους λόγους είναι προς το συμφέρον της κυπριακής κοινωνίας, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών να διατηρήσει το σημερινό της καθεστώς» με παράλληλο εκσυγχρονισμό του οργανισμού και με την εισαγωγή αυστηρότερων διαδικασιών για τον διορισμό στο ΔΣ, όπως και στους άλλους οργανισμούς δημοσίας ωφέλειας, είπε.

Μιλώντας εκ μέρους των συντεχνιών, ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου είπε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα άκουσε κατά τη συνάντηση την πάγια θέση του ΑΚΕΛ για διατήρηση του καθεστώτος της Cyta, χωρίς ο οργανισμός να χρειάζεται να προχωρήσει σε αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση ή ιδιωτικοποίηση.

Είπε ακόμη ότι ο εκσυγχρονισμός θα μεγιστοποιήσει την αξία της Cyta. «Συζητούμε με τη διεύθυνση του οργανισμού, από τα 34 κεφάλαια δράσης έχουμε καλύψει τα 16 κεφάλαια, τα οποία αφορούν τον εκσυγχρονισμό. Έχουμε συμφωνήσει στα 7 κεφάλαια» ενώ συνεχίζεται η διαβούλευση και διαπραγμάτευση για τα υπόλοιπα, είπε ο κ. Δημητρίου.

Αναφέρθηκε τέλος στη διαφωνία του συνδικαλιστικού κινήματος με την αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση και ιδιωτικοποίηση του οργανισμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν θα αλλάξουν πορεία, στηρίζοντας τον εκσυγχρονισμό της Cyta.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση