ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα ίχνη βιαστή 7 χρόνια μετά

Ο δράστης καταζητείτο για υποθέσεις βιασμών από το 2009-2011

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επτά χρόνια μετά, η Κυπριακή Αστυνομία σε συνεργασία με την Interpol, εντόπισε το δράστη, ο οποίος καταζητείτο για υποθέσεις βιασμών στην Κύπρο, κατά την περίοδο 2009 και 2011.

Μέσω της ταυτοποίησης γενετικού υλικού, υπήρξε ενημέρωση της Αστυνομίας από τις Αρχές της Ρουμανίας, πως το γενετικό υλικό του 41χρονου Ρουμάνου εντοπίστηκε σε τεκμήρια της Αστυνομίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποστέλλουν γενετικό υλικό στη βάση δεδομένων (DNA) και μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να ταυτοποιηθούν αναζητούμενα ή καταζητούμενα πρόσωπα.

Οι δύο περιπτώσεις

Το 2009, 17χρονη κατήγγειλε πως άγνωστος της επιτέθηκε σε σκοτεινή περιοχή του Εναερίου στη Λεμεσό, την απείλησε ότι θα τη σκότωνε και έπειτα την μετέφερε σε απόμερη περιοχή και τη βίασε.

Το 2011, 23χρονη κατήγγειλε πως ενώ περπατούσε στο κέντρο της Λεμεσού, άγνωστος, ζητώντας της χρήματα, της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Η ίδια αντιστάθηκε, ωστόσο αυτός την ακινητοποίησε και έπειτα τη βίασε.

Ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις φέρεται να είναι ο 41χρονος Ρουμάνος, ο οποίος αναμένεται να εκδοθεί σύντομα στην Κύπρο, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας συνεχίζουν τις έρευνες.

 

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση