ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρουσίαση Ν/Σ κατά της διαφθοράς στην Αστυνομία

Στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων υπό τον ΠτΔ θα παρουσιαστεί από τον Ι.Νικολάου

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, νομοσχέδια που έχουν ετοιμαστεί για λήψη νομοθετικών μέτρων με στόχο την πρόληψη και καταστολή της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά από ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνοντας πως “για σκοπούς πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς στην Αστυνομία θα πρέπει να ληφθούν μια σειρά από νομοθετικά μέτρα, να δώσουμε δηλαδή ένα ουσιαστικό οπλοστάσιο στην Αστυνομία που να μπορεί να διερευνήσει και να ελέγξει αυτές τις περιπτώσεις”.

“`Ετσι έχω ετοιμάσει νομοσχέδια – δεν είναι ένα ούτε δυο, είναι περισσότερα – τα οποία θα παρουσιάσω κατά τη σύσκεψη των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως με βάση στοιχεία που έχουν προκύψει από έρευνα κατά της διαφθοράς, αστυνομικοί “κάρφωναν” με sms προς τον υπόκοσμο κινήσεις της αστυνομίας και συναδέλφων τους, ο κ. Νικολάου είπε πως τα θέματα εξετάζονται από τους ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.

“Είναι αντικείμενο ανακρίσεων τα ζητήματα αυτά όπως και τα θέματα της διαφθοράς στην αστυνομία, ειδικότερα όταν πρόκειται για συγκεκριμένες αναφορές που προκύπτουν είτε μέσα από πληροφορίες ή από έρευνες, οι οποίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γίνεται οποιοσδήποτε σχολιασμός”, επεσήμανε.

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, “δεν θα προβώ σε οποιοδήποτε σχόλιο, σεβόμενος το έργο των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών. `Εχουν διοριστεί ένας πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δυο έμπειροι ανακριτές πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας, οι οποίοι και έχουν επωμιστεί ένα πολύ σοβαρό έργο και πρέπει να τους αφήσουμε να το επιτελέσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, ανέφερε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έρευνά τους θα είναι πλήρης και θα την συμπληρώσουν μέσα στον Οκτώβρη όπως ήταν και οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

“Είναι προτιμότερο να κάνουμε όλοι υπομονή γύρω από το θέμα τούτο και να περιμένουμε τί θα καταδείξει αυτή η έρευνα που θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική για την καταστολή και τη δίωξη της διαφθοράς στην Αστυνομία”, σημείωσε ο κ. Νικολάου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση