ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομάδα εθελοντων για αντιδιαβρωτικά έργα στη Σολέα

Η ομάδα δημιουργείται από την οργάνωση «Φίλοι της Γης» και ακολουθεί οδηγίες του Τμ. Δασών

Στη σύνθεση ομάδας εθελοντών, η οποία με υπόδειξη του Τμήματος Δασών θα μπορεί, ημέρα Κυριακή, να εργαστεί για τα αντιδιαβρωτικά μέτρα στην περιοχή Σολέας, προχωρεί η περιβαλλοντική οργάνωση Φίλοι της Γης Κύπρου.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει ότι έχοντας συμμετέχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας, παρατηρήθηκε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, και έγινε αντιληπτό ότι θα απαιτηθεί τεράστια προσπάθεια για αποκατάσταση της περιοχής.

«Ως Φίλοι της Γης, αναγνωρίζουμε πως οι όποιες εθελοντικές ενέργειες πραγματοποιηθούν για την αποκατάσταση της περιοχής πρέπει να είναι υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Δασών, το οποίο γνωρίζει τις ανάγκες της κάθε δασικής περιοχής και έχει την ευρύτερη επίβλεψη όλων των εργασιών», σημειώνεται, με την οργάνωση να αναφέρει ότι η πρώτη δράση των Φίλων της Γης είναι η ενίσχυση των αντιδιαβρωτικών μέτρων και έργων που γίνονται στην περιοχή, που είναι το πιο σημαντικό βήμα και πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα.

«Η επόμενη δράση που υποδείχτηκε από το Τμήμα Δασών είναι η δημιουργία μικροκαταφυγίων και φωλιών για την άγρια πανίδα του Τροόδους, σε συγκεκριμένες περιοχές που θα γίνει τον Οκτώβριο», προστίθεται.

Ως εκ τούτου η οργάνωση καλεί τα μέλη της αλλά και το κοινό στη δημιουργία ομάδας εθελοντών, όπου με υπόδειξη του Τμήματος Δασών θα μπορεί, ημέρα Κυριακή, να εργαστεί για την αποκατάσταση δομών και δημιουργία μικρών αυλακιών τα οποία θα συγκρατούν το έδαφος από τις βροχές.

Όπως διευκρινίζεται οι εθελοντές δεν χρειάζεται να είναι εξειδικευμένοι, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκληρά γάντια, μακριά ρούχα, άρβυλα, και καπέλα για τον ήλιο και να είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για περίπου 6 ώρες εντός των καμένων περιοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.foecyprus.org/el/project/volunteer-team-solea-valley/ ή να τηλεφωνούν στο 25 347042.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X