ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

47 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν στο Λιμνίτη

Πέρασαν στις ελέυθερες περιοχές από το οδόφραγμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρχές μετά τον εντοπισμό περίπου 47 μεταναστών στν περιοχή του Λιμνίτη. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι μετανάστες από τη Συρία, έφθασαν με πλοιάριο στα κατεχόμενα με στόχο να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές μέσω της νεκρής ζώνης. 

Σύμφωνα με  πληροφορίες ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται και διακινητές. Και οι 47 έχουν οδηγηθεί στον αστυνομικό σταθμό Λιμνίτη ενώ θα τους παρασχεθεί σε πρώτο στάδιο ιατρική φροντίδα.

Βοήθεια στους μετανάστες από το κοινοτικό συμβούλιο Κάτω Πύργου

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η κοινοτική αρχή Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετά την πληροφόρηση για άφιξη σκάφους που προσέγγισε την περιοχή με αριθμό μεταναστών, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Κώστας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η κοινοτική αρχή μαζί με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και ήδη μεταφέρθηκαν –όπως είπε- στο Νοσοκομείο.

Πρόσθεσε πως κάποιοι εκ των μεταναστών τραυματίστηκαν, αφού δεν φορούσαν παπούτσια.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, οι μετανάστες λόγω του ότι βρίσκονταν στη θάλασσα για πολλές μέρες, έχουν ταλαιπωρηθεί και κάποιοι εξ αυτών έχουν υποστεί αφυδάτωση.
Καταβάλλονται, ανέφερε, προσπάθειες για την ετοιμασία χώρου προκειμένου να διανυκτερεύσουν, ενώ ρούχα και τροφή.

Ο κοινοτάρχης είπε πως μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν 47 πρόσωπα, που εκτιμάται ότι είναι από τη Συρία αλλά λόγω του απόκρημνου της παραλίας η επιχείρηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων, αφού όπως εκτίμησε κάποιοι μπορεί να τραυματίστηκαν ή κάποιοι άλλοι να προσπάθησαν να διαφύγουν.

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε, τέλος, την άποψη πως εν γνώση τους, επειδή η περιοχή περιπολείται από λιμενικό σώμα, οι μετανάστες πήγαν στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τον Κάτω Πύργο από το Λιμνίτη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση