ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανεστάλησαν τα εντάλματα σύλληψης Μπουλούτα και Φόρου

Στις 5 Οκτωβρίου θα φανεί αν οι δυο κατηγορούμενοι θα έλθουν οικειοθελώς στην Κύπρο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στην προσωρινή αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης που έχουν εκδοθεί για τους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο κατηγορούμενους στην πρώτη υπόθεση της πρώην Λαϊκής τράπεζας προχώρησε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο μετά από εισήγηση της κατηγορούσας αρχής αποφάσισε να παγώσει προσωρινά τα δυο εντάλματα αφενός για συμμόρφωση της Δημοκρατίας στην προχθεσινή απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου και αφετέρου να μην επηρεαστεί η παραπομπή της ποινικής υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου με την παρουσία των δυο κατηγορουμένων στην διαδικασία παραπομπής.

Η κατηγορούσα αρχή δια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη μετά από μια σύντομη αναφορά στην απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου πρότεινε όπως ανασταλεί η εκτέλεση των ενταλμάτων κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στους δυο κατηγορούμενους να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου για να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Παράλληλα ο κ. Κληρίδης είπε ότι η κατηγορούσα αρχή στο πνεύμα συμμόρφωσης με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν θα ζητήσει την υποβολή περιοριστικών όρων στους δυο κατηγορούμενους οι οποίοι θα παραμείνουν ελεύθεροι κατά την διάρκεια της δίκης προκειμένου να μπορούν να είναι στην διάθεση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου έως ότου ολοκληρωθεί η προσφυγή της MIG και άλλων 18 επενδυτών κατά της Δημοκρατίας υπόθεση στην οποία οι δυο κατηγορούμενοι είναι μάρτυρες.

Η πλευρά των κατηγορουμένων ερμηνεύοντας την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου ζήτησαν ανάκληση των ενταλμάτων σύλληψης κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Επαρχιακό Δικαστήριο το οποίο ζήτησε από κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση Μπουλούτα και Φόρου να συμφωνήσουν τους όρους παρουσίας τους στην Κύπρο χωρίς να επηρεάζεται η άλλη υπόθεση ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Οι δυο πλευρές θα απαντήσουν στις πέντε Οκτωβρίου. Εάν υπάρξει κατάληξη οι Μπουλούτας και Φόρος θα έλθουν οικειοθελώς στην Κύπρο δεν θα συλληφθούν και θα παραμείνουν ελεύθεροι κατά την διάρκεια της δίκης ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Την αναστολή εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορουμένων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Η αναστολή κρίθηκε επιβεβλημένη αφενός για να συμμορφωθεί η Κύπρος με την προχθεσινή απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι και αφετέρου να δοθεί μια ακόμα ευκαιρία ώστε οι δύο κατηγορούμενοι χωρίς να υφίσταται θέμα σύλληψης τους, να έρθουν από μόνοι τους στην Κύπρο να δικαστούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X