ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προβληματισμός στην Αστυνομία από τη νεανική παραβατικότητα

Η Αστυνομία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία προβληματίζεται ιδιαίτερα όσον αφορά το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας, γι` αυτό κρούει και τον κώδωνα του κινδύνου, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, με αφορμή τη σύλληψη 15χρονου που προκάλεσε τροχαίο με όχημα που είχε κλέψει προηγουμένως αλλά και τη δημοσιοποίηση σχετικών στατιστικών στοιχείων.

Όπως είπε ο κ.Σωτηριάδης, "η Αστυνομία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και λέγοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εννοούμε τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Κράτους και το Υπουργείο Παιδείας, που μαζί με την Αστυνομία πρέπει να εγκύψουν στο πρόβλημα και σε συνεργασία με την οικογένεια, να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις".

Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση στον αριθμό των σοβαρών υποθέσεων που εμπλέκονται ανήλικοι την περίοδο 2013-2015, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως αυτά αποδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Συγκεκριμένα το 2013 καταγράφονται 142 σοβαρές υποθέσεις, 78 το 2014, ενώ το 2015 οι σοβαρές υποθέσεις έφτασαν τις 40. Στη δε συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων αυτών εμπλέκονται αγόρια ηλικίας 14-16 χρόνων.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του 15χρονου, ο Ιωάννης Σωτηριάδης είπε πως το όχημα με το οποίο προκάλεσε το τροχαίο είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα και είναι από καθαρή τύχη που δεν θρηνήσαμε θύματα.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα συμπληρωθεί και θα οδηγηθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για περαιτέρω οδηγίες, συμπλήρωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση