ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιορτάστηκε η “Ολυμπιακή Ημέρα”

Τις εκδηλώσεις συμμετείχε μεγάλος αριθμός αθλητικών ομοσπονδιών

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο στους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου οι εκδηλώσεις εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας».

Τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός αθλητικών ομοσπονδιών, διοργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Δήμο Στροβόλου, και συνδιοργανωτής των αγώνων Δρόμου ήταν το Σωματείο «DRO.ME.A. Racing».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης, Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Δήμαρχος Στροβόλου Λάζαρος Σαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αθλητές-μέλη της ολυμπιακής ομάδας και πολλοί φίλοι του αθλητισμού.


Κύρια αγωνιστική εκδήλωση του προγράμματος ήταν οι αγώνες δρόμου για παιδιά και ενήλικες που κάλυψαν αποστάσεις, 800 μέτρων και 5.000 μέτρων αντίστοιχα, σε διαδρομή που περιλάμβανε δρόμους γύρω από το Ολυμπιακό Μέγαρο. Συμμετοχή αθλητών υπήρξε και από άλλα Σωματεία όπως του «Περικλής Δημητρίου», καθώς και κόσμου που προσήλθε στο Ολυμπιακό Μέγαρο και συμμετείχε με τα παιδιά του στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι παρακάτω αθλητικές ομοσπονδίες : Αντισφαίρισης, Γυμναστικής, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Καλαθόσφαιρας, Κωπηλασίας, Μπάντμιντον, Ξιφασκίας, Πεντάθλου/Διάθλου, Πετόσφαιρας, Ποδηλασίας, Πάλης, Πυγμαχίας, Στίβου, Τάε Κβο Ντο, Χάντμπολ και Χορού. Η κάθε ομοσπονδία δημιούργησε το δικό της αγωνιστικό χώρο και προέβη σε επίδειξη των αθλημάτων τους, στην παρουσία αθλητών και προπονητών και στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δικές του ικανότητες στο κάθε άθλημα.

Παρέστησαν επίσης οι αθλητές μέλη της ολυμπιακής ομάδας που συμμετείχαν πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Απόστολος Παρέλλης, Ανδρέας Χάσικος, και Άντρη Χριστοφόρου.

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για να τιμηθεί η «Ολυμπιακή Ημέρα», και όσα συμβολίζει, και παράλληλα για να ενταχθούν τα παιδιά από νωρίς στην αθλητική διαδικασία, με την ευκαιρία που τους δίνεται να έχουν άμεση επαφή με τα διάφορα αθλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση