ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνέχεια στο θέμα για αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών

Ανακοίνωση Αγ. Σκέπης -Αιχμηρή απάντηση από Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνέχεια στο θέμα που είδε χθές το φως της δημοσιότητας για αποφυλακήσεις εμπόρων ναρκωτικών και για συμμετοχή τους στα προγράμματα της Αγίας Σκέπης δίνει σήμερα το θεραπευτικό ίδρυμα με ανακοίνωση του τονίζοντας ότι κανένα άτομο δεν “δραπέτευσε” από το προγράμματά του, ενώ παράλληλα εκφράζει λύπη για τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνεργασία της Αγίας Σκέπης με τον Γενικό Εισαγγελέα και τις Κεντρικές Φυλακές για παροχή υπηρεσιών απεξάρτησης σε φυλακισμένους συνανθρώπους μας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “με συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών και της Αγίας Σκέπης, δίνεται ευκαιρία ζωής σε χρόνιους χρήστες παράνομων ουσιών.

“Σύμφωνα με έρευνες, η χρονική στιγμή που επιλέγεται κάποιος για θεραπεία είναι καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία του. Αν η παραμονή του στην φυλακή σβήνει καθημερινά την δυνατότητα του να απαλλαγεί από την εξάρτηση του, τότε ποίο είναι το όφελος της μη μετάβασης του σε χώρο θεραπείας όσα και να είναι τα χρόνια της ποινής του;
Οι εξειδικευμένες υπηρεσίες απεξάρτησης που προσφέρει η Αγία Σκέπη είναι η μόνη ελπίδα που υπάρχει, και για αυτούς και για την κοινωνία” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αγία Σκέπη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κράτους για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των χρόνιων χρηστών, συμφώνησε να αξιολογεί τα άτομα που αιτούνται θεραπείας και είναι κατάδικοι στις κεντρικές φυλακές για εγκλήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση ουσιών.

Την στιγμή που τερματίζεται η συνεργασία με τον θεραπευόμενο, το θεραπευτικό πρόγραμμα ενημερώνει άμεσα την Γενική Εισαγγελία και την Αστυνομία,” τονίζει η Αγία Σκέπη στην ανακοίνωσή της.

Για τις πιο πάνω ενέργειες και το σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος, σημειώνεται, έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου.

Ως Αγία Σκέπη, αναφέρεται τέλος, “διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον εξαρτημένο συνάνθρωπό όπως έχουμε κάνει τα τελευταία 18 χρόνια” καταλήγει η ανακοίνωση.

Αιχμηρή απάντηση από Ειρήνη Χαραλαμπίδου


Μετά την ανακοίνωση της Αγίας Σκέπης συνέχεία στο θέμα έδωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου τονίζοντας ότι είναι θλιβερό κάποιοι να χρησιμοποιούν την Αγία Σκέπη για να καλύψουν τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Ουδείς διαφωνεί με τα όσα καταγράφονται ως προς την προσφορά για τον συνάνθρωπο στην ανακοίνωση της Αγίας Σκέπης.

Ομως πως μπορεί να υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ουδείς έχει διαφύγει από το πρόγραμμα όταν στην απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου καταζητείτο ακόμα άτομο με πολυετή ποινή φυλάκισης που είχε φύγει από την κοινότητα της Αγίας Σκέπης. Δεν αναμένω από την Αγία Σκέπη να απαντήσει για τα λάθη και τις παραλείψεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η Αγία Σκέπη να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X