ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαγγέλλονται οι κατηγορίες για τον τετραπλό της Αγίας Νάπας

Υπό δρακόντεια μέτρα οδηγούνται στο δικαστήριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται σήμερα το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, τα έξι πρόσωπα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, στους οποίους θα απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία και τα έξι πρόσωπα κατηγορούνται για 26 αδικήματα, μεταξύ των οποίων το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι:

-Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny 39 χρόνων

-Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων

-Loy Dejan 42 χρόνων

-Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων

-Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων και

-Χαράλαμπος Ανδρέου 32 χρόνων

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία. Επίσης ένας από τους δράστες o Ganis Vogli, 41 ετών από την Αλβανία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο (5 Σεπτεμβρίου), αναβλήθηκε προκειμένου να γίνουν παραδεκτά γεγονότα για επίσπευση της δίκης. Υπήρξε δε ένταση και αντιδράσεις από άτομα που έμειναν εκτός της αίθουσας, λόγω του περιορισμένου χώρου, ενώ την ίδια ώρα, η μητέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη δεν μπορούσε να συγκρατηθεί όταν είδε τους έξι κατηγορούμενους να εισέρχονται στο Δικαστήριο για την έναρξη της δίκης και ξέσπασε σε λυγμούς, φωνάζοντας «δολοφόνοι, αλήτες, να πεθάνετε στη φυλακή».

Στις 17 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 6 επισύρουν ποινή δια βίου φυλάκισης, με κυριότερη κατηγορία αυτή του φόνου εκ προμελέτης.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Χαράλαμπος Ανδρέου είναι η κύρια πηγή μαρτυρίας στην οποία στηρίζεται η υπόθεση, όπου ενοχοποιεί τον εαυτό του και τον κάθε ένα κατηγορούμενο, αναφέροντας το ρόλο που διαδραμάτισαν στη διάπραξη των αδικημάτων.

Στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατάθεση της Σωτήρας Νεοφύτου, η κατάθεση του πρώτου αστυνομικού που έφτασε στη σκηνή, η κατάθεση ατόμου, που σε συνάρτηση με την κατάθεση του Χαράλαμπου Ανδρέου, συνδέει τον Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη, αναφέροντας ενέργειες που έγιναν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και στη σκηνή που έγινε ο φόνος.

Υπάρχει επίσης η κατάθεση προσώπου στην οποία αναφέρεται σε διαμέρισμα που εντόπισε και ενοικίασε ο Χαράλαμπος Αντρέου για χρήση από τα πρόσωπα που έκαναν το φόνο.

Πηγή; 24news

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X