ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Τετραπλό Αγίας Νάπας: Παραδέχτηκε τους φόνους ο Ανδρέου

Παραδοχή και από την 30χρονη για συνέργεια στην υπόθεση

Newsroom K

Τους φόνους και την σχεδιαζόμενη δολοφονία εις βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη και άλλων δύο παραδέχθηκε σήμερα ενώπιον Κακουργιοδικείου ο Χαράλαμπος Ανδρέου, ενας εκ των έξι κατηγορούμενων της υπόθεσης του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα.

Για συνέργεια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων παραδέχθηκε και η 30χρονη Σωτήρα Νεοφύτου, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις δεν παραδέχονται.

Η συνέχεια της διαδικασίας έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία και οι έξι θα παραμέινουν υπό κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την υπόθεση έχει αποσυρθεί ο δικηγόρος Ρίκκος Μαππουρίδης και την υπεράσπιση έχει αναληφθεί από άλλο δικηγόρο.

Δρακόντεια ήταν πάντως τα μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο Λάρνακας κατά την προσαγωγή των υπόπτων ενώ η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη.

Οι έξι κατηγορούμενοι κατηγορούνται για 26 αδικήματα, εκ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης.


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγούνται σήμερα το πρωί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, τα έξι πρόσωπα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα, στους οποίους θα απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τις 8 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα και τη Λευκωσία και τα έξι πρόσωπα κατηγορούνται για 26 αδικήματα, μεταξύ των οποίων το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών, κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, κλοπής, εμπρησμού και συνέργεια μετά τη διάπραξη.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι οι:

-Μάριος Χριστοδούλου άλλως Benny 39 χρόνων

-Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων

-Loy Dejan 42 χρόνων

-Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων

-Σωτήρα Νεοφύτου 30 χρόνων και

-Χαράλαμπος Ανδρέου 32 χρόνων

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το βράδυ της 23ης Ιουνίου, ενώ οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης 51 ετών, Ηλίας Χατζηευθυμίου 46 ετών, η σύζυγος του Σκεύη 39 ετών με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και ο Γεώργιος Χαραλάμπους 37 ετών, δειπνούσαν σε εστιατόριο στην οδό Καταλυμάτων στην Αγία Νάπα, τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν πυροβολώντας με πιστόλια και αυτόματα όπλα, σκοτώνοντας τους τρεις και τραυματίζοντας σοβαρά τον τέταρτο και ένα άλλο άτομο που βρισκόταν σε άλλο τραπέζι μαζί με άνδρα από τη Σερβία. Επίσης ένας από τους δράστες o Ganis Vogli, 41 ετών από την Αλβανία, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επί τόπου.

Στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η κατάθεση της Σωτήρας Νεοφύτου, η κατάθεση του πρώτου αστυνομικού που έφτασε στη σκηνή, η κατάθεση ατόμου, που σε συνάρτηση με την κατάθεση του Χαράλαμπου Ανδρέου, συνδέει τον Σέρβο φρουρό του Καλοψιδιώτη, αναφέροντας ενέργειες που έγιναν σε συγκεκριμένη ημερομηνία και στη σκηνή που έγινε ο φόνος.

Υπάρχει επίσης η κατάθεση προσώπου στην οποία αναφέρεται σε διαμέρισμα που εντόπισε και ενοικίασε ο Χαράλαμπος Αντρέου για χρήση από τα πρόσωπα που έκαναν το φόνο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X