ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι κατέθεσαν οι ιατροδικαστές για το τριπλό φονικό της Λεμεσού

Η υπεράσπιση επιχείρησε να αποδείξει ότι ο δράστης δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα θύματα

ΚΥΠΕ

Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελικής Παπέττα τέθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, σε σχέση με την υπόθεση του τριπλού φονικού της Λεμεσού, της 24ης Νοεμβρίου 2015, με την κατηγορούσα αρχή να επιχειρεί να αποδείξει ότι ο 31χρονος κατηγορούμενος, Χρίστος Θωμά, ήθελε να επιφέρει το θάνατο στα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και στον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

Κοινό σημείο των θανατηφόρων τραυμάτων, σύμφωνα με τους δυο ιατροδικαστές, ήταν πως εντοπίζονται στην αριστερή θωρακική χώρα, δηλαδή στην περιοχή της καρδίας, κάτι που υποδηλώνει και την πρόθεση κάποιου να επιφέρει το θάνατο.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό του Αιμίλιου Μιλτιάδους, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, ότι το θανατηφόρο κτύπημα στον 24χρονο έγινε με νύσσον και τέμνον όργανο, που έφερε λεπίδα 20 τουλάχιστον εκατοστών και το οποίο ο δράστης κάρφωσε στην αριστερή δελτοειδή χώρα. Το φονικό όπλο, αφού τρύπησε τον αριστερό πνεύμονα και πέρασε κάτω από την καρδία, έπληξε την αορτή, την κυριότερη αρτηρία του σώματος καθώς και το δεξιό πνεύμονα.

Παρόμοια ήταν και τα θανατηφόρα τραύματα των αδελφών Ντορζή, που σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα, έπληξαν πνεύμονες και καρδία, κάτι που επέφερε σχεδόν αμέσως το θάνατο τους.

Η υπεράσπιση επιχείρησε να αποδείξει πως δεν υπήρξε πρόθεση από το δράστη να σκοτώσει τα θύματα, λέγοντας ότι τα κτυπήματα από έναν δεξιόχειρα που έχει κάποιον απέναντι του, είναι αναμενόμενο ότι θα πλήξουν το θύμα στην αριστερή πλευρά.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης, από την κατηγορούσα αρχή, ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Παπέττα, η οποία είχε εξετάσει την κοπέλα με την οποίαν ο Θωμά διατηρούσε δεσμό και η οποία φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για τον διαπληκτισμό θύτη και θυμάτων.

Ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, ανέφερε ότι η έκθεση που αναφέρεται σε εκχυμώσεις και μώλωπες στο σώμα της κοπέλας και που σύμφωνα με την ίδια, προκλήθηκαν από τον 31χρονο, λίγα 24ωρα πριν από το φονικό, δεν είναι για να δείξει τη γενικότερη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, αλλά για να προσδώσουν αξιοπιστία στη μαρτυρία της.

Η κοπέλα αναμένεται να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας στην επόμενη δικάσιμο που ορίστηκε στις 14 Οκτωβρίου και ώρα 9:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X