ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τμήμα Αρχαιοτήτων: Να μην αφήνονται σκιές

Επιστολή-απάντηση στον Γ. Ελεγκτή θα στείλει η Δ/ντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απαντήσεις μέσω επιστολής που προτίθεται να αποστείλει στον Γενικό Ελεγκτή πρόκειται να δώσει η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τα όσα αναφέρει στη δικιά του επιστολή που της απέστειλε την περασμένη Παρασκευή.

Ο Γενικός Ελεγκτής μέσω της επιστολής του ενημερώνει την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τα ευρήματα του αιφνιδιαστικού ελέγχου που διενήργησαν εντός Σεπτεμβρίου λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα οι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν μια σειρά από παραλείψεις και αδυναμίες σε σχέση με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διενέργεια ανασκαφών και με τις εισπράξεις από τα εισιτήρια εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους.

Σε σχέση με τις εισπράξεις στο αρχαιολογικό πάρκο Κάτω Πάφου (Ψηφιδωτά), ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει στην επιστολή του ότι θα ενημερώσει με ξεχωριστή επιστολή τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η Δρ. Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου ανέφερε ότι αφού μελετήσει και αξιολογήσει το περιεχόμενο της επιστολής του Γενικού Ελεγκτή, θα αποστείλει επιστολή προς τον ίδιο απαντώντας εμπεριστατωμένα σε όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή που της απέστειλε προκειμένου “να μην αφήνονται σκιές”, κατά την έκφρασή της.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό και συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος κατά του Τμήματος Αρχαιοτήτων, η κα. Σολομίδου-Ιερωνυμίδου τον κάλεσε να δώσει στην Αστυνομία όλα τα στοιχεία που κατέχει προκειμένου να προχωρήσει η διερεύνηση των καταγγελιών του.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση