ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ: Μουσείο για την ιστορία της γης και του σύμπαντος στο Τρόοδος

Θα υπάρχουν εκθέματα φυσικής ιστορίας

ΚΥΠΕ

Μουσείο για την ιστορία της γης και γενικότερα του σύμπαντος θα δημιουργηθεί στο Τρόοδος ύστερα από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως σε αυτό θα φιλοξενηθεί η συλλογή εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Τσιρίδειου Ιδρύματος.

Σε χαιρετισμό του το Σάββατο το πρωί, κατά τα εγκαίνια έκθεσης για παρουσίαση της συλλογής εκθεμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του ιδρύματος, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων του μουσείου στο Τρόοδος θα ανέλθει περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ και πως θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση γιατί του δόθηκε η ευκαιρία, ίσως για δεύτερη φορά, όπως είπε, να δει εκθέματα που αναφέρονται σε προϊστορικούς χρόνους ή από της δημιουργίας του πλανήτη μας.

"Είναι μια πλούσια συλλογή και μέσα από το φιλότιμο και αφιλοκερδώς, από τη μεγάλη αγάπη προς τη φυσική ιστορία, του φίλου Άγγελου Τσιρίδη (ιδρυτή του Τσιρίδειου Ιδρύματος) δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα μουσείο φυσικής ιστορίας”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως "το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, ύστερα από τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος, και αυτό πρέπει να είναι μια έκφραση ευγνωμοσύνης από πλευράς της πολιτείας, να φιλοξενήσει τη συλλογή σε ένα χώρο που έχει σχέση με την ιστορία ανάδυσης της Κύπρου, στο Τρόοδος".

Πρόσθεσε πως "το κόστος των κτιριακών εγκαταστάσεων θα ανέλθει περίπου στα 3 εκατομμύρια" ευρώ και ευχήθηκε "σύντομα να είμαστε σε θέση να εγκαινιάσουμε έναν μουσείο που θα αποτελέσει – και είναι και ο Υπουργός Παιδείας εδώ – ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την ιστορία του πλανήτη, γενικότερα του σύμπαντος, και κατ` αυτόν τον τρόπο να αποτελέσει γνωσιολογικό αντικείμενο για τα παιδιά μας, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά" όσα η φιλοτιμία του Άγγελου Τσιρίδη φρόντισε και που στοιχίζουν εκατομμύρια να συλλέξει".

Κατέληξε, αναφέροντας πως το μουσείο στο Τρόοδος θα γίνει με τη συνεργασία και με τις υποδείξεις των καθηγητών και των συνεργατών του Τσιρίδειου Ιδρύματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον το οποίο έχει δείξει. Εξέφρασε την ελπίδα ότι "σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε ένα μουσείο" στο οποίο να παρουσιαστούν τα εκθέματα για να τα δει και να τα απολαύσει όλος ο κόσμος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X