ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ μέρες κράτηση στους ύποπτους για τα 20 κιλά κάνναβης

Θα ζητηθεί βοήθεια από την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό και 5ου προσώπου

ΚΥΠΕ

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν το μεσημέρι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, οι τέσσερις ύποπτοι, που συνελήφθησαν μετά τον εντοπισμό 20 κιλών κάνναβης στη Λεμεσό.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, μετά από πληροφορία που έφτασε χθες στην ΥΚΑΝ, σύμφωνα με την οποίαν 32χρονος θα παραλάμβανε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εισήχθηκαν από την Ελλάδα, ο ύποπτος τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Μετά από παρακολούθηση, ο 32χρονος θεάθηκε να σταθμεύει το όχημα του σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος και να συνομιλεί με τον 2ο ύποπτο, 43 ετών, ο οποίος επίσης έφτασε στην περιοχή με το όχημα του. Ακολούθως οι δυο μετέβηκαν με τα οχήματα τους έξω από στην οικία του 3ου υπόπτου, εκτελωνιστή, ηλικίας 26 ετών.

Ο 2ος ύποπτος θεάθηκε να εισέρχεται στην οικία του 3ου και να μεταφέρει στο αυτοκίνητο του τα τρία χαρτοκιβώτια, ενώ ο 1ος ύποπτος παρέμενε σε απόσταση στο όχημα του και παρακολουθούσε την όλη διαδικασία.

Τόσο ο 1ος όσο και ο 2ος ύποπτος ανακόπηκαν από τα μέλη της ΥΚΑΝ και από έρευνα στα χαρτοκιβώτια εντοπίστηκαν συνολικά 20 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης ενός κιλού η κάθε μία.

Στη σκηνή κατέφθασε και ο 26χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη και όλοι οδηγήθηκαν στην ΑΔΕ Λεμεσού για ανάκριση, όπου προέκυψε μαρτυρία και για τον 30χρονο 4ο ύποπτο, επίσης εκτελωνιστή, που συνελήφθη στη συνέχεια.

Ο 1ος ύποπτος, που θεωρείται ο εγκέφαλος πίσω από τη μεταφορά των ναρκωτικών, αρνείται να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς ανακριτές, ενώ ο 2ος ύποπτος κατονόμασε τον 1ο ως το πρόσωπο που διευθέτησε την εισαγωγή των ναρκωτικών, αλλά και ως το πρόσωπο από το οποίο έλαβε εντολή να παραλάβει τα τρία πακέτα από την οικία του 26χρονου.

Ο 26χρονος ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ότι τα χαρτοκιβώτια περιείχαν ναρκωτικά, αλλά ρουχισμό, ενώ κατονόμασε τον 4ο ύποπτο ως το πρόσωπο που του σύστησε τον εισαγωγέα με τον οποίον επικοινωνούσε μέσω τηλεφώνου, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία του.

Ανακρινόμενος, ο 4ος υποστήριξε πως δεν γνώριζε για τα ναρκωτικά και πως άγνωστο πρόσωπο του τηλεφώνησε και του συστήθηκε με το μικρό του όνομα, αναφέροντας πως ήθελε να φέρει στην Κύπρο τρία κιβώτια με ρουχισμό και πως μεσολάβησε ώστε να διευθετήσει το θέμα ο 3ος ύποπτος.

Ο αστυνομικός ανακριτής σημείωσε πως στις καταθέσεις τους οι δυο εκτελωνιστές υπέπεσαν σε αντιφάσεις και πως τα κιβώτια έφτασαν στην Κύπρο στο όνομα του ιδίου του 26χρονου εκτελωνιστή και όχι στο όνομα κάποιου εισαγωγέα, ενώ υπάρχει και μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο 30χρονος εκτελωνιστής διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια φιλικές σχέσεις με τον 1ο ύποπτο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και θα ζητηθεί μέσω της Ιντερπόλ βοήθεια για να εντοπιστεί το πρόσωπο που διευθέτησε τη φόρτωση των ναρκωτικών που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα στην Κύπρο, ενώ εκκρεμεί η έκδοση διατάγματος αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, κατοχή, κατοχή με σκοπό την προμήθεια, σε τρίτα πρόσωπα, ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β` και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο δεύτερος ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, όπως και οι δικηγόροι των υπολοίπων υπόπτων.

Το δικαστήριο ανέφερε πως υπάρχουν εύλογες και ειλικρινείς υποψίες που δικαιολογούν την κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση